VPS hosting predstavlja odličnu vrijednost za novac

Danas kada birate koji hosting paket ćete odabrati za smještaj svojih web stranica, imate veliki izbor. Možete se odlučiti za jednostavnu i jeftinu varijantu u obliku dijeljenog hostinga, a možete se odlučiti i za onu najskuplju, ali ujedno i varijantu s najvećim stupnjem prilagodbe, za namjenski server.

Tražite li neko srednje rješenje, VPS hosting vam upravo to može pružiti. Nudi puno više on dijeljenog hostinga, ali za manju cijenu nego najam cijelog namjenskog servera.

Osnovne mogućnosti i razlike između dijeljenog hostinga

Kratica VPS dolazi od engleskog izraza “virtual private server”. U slobodnom prijevodu bi to bio virtualni privatni server. Naime, sami princip rada VPS servera je da se fizički server podijeli na više manjih virtualnih servera. Svaki taj virtualni server je potpuno neovisan o ostalim dijelovima te je to ujedno i njegova osnovna razlika u odnosu na dijeljeni hosting. Također je brži što je vrlo korisno prilikom SEO optimizacije web stranica.

VPS hosting

Svaki korisnik tako može svoj virtualni dio prilagođavati po svojoj želji te na njemu pokretati željeni operativni sustav i aplikacije. Još jedna bitna razlika u odnosu na dijeljeni hosting je da uz svaki VPS server dobivate i vlastitu IP adresu, što će mnogim naprednim korisnicima biti itekako važno.

Velika konkurencija među tvrtkama

Budući da je VPS hosting postao vrlo popularan oblik hostinga i sve više ljudi se odlučuje upravo za njega, ne čudi što ga danas gotovo sve tvrtke koje nude uslugu hostinga imaju u svojoj ponudi. Trenutno na tržištu vlada velika konkurencija među takvim tvrtkama te se tvrtke nastoje izdvojiti među ostalima nudeći svojim potencijalnim korisnicima brojne pogodnosti. Tako se često VPS hosting nudi u obliku raznih paketa koji se razlikuju po uključenim uslugama. Zato je dobro istražiti što vam sve razne tvrtke mogu ponuditi jer nerijetko možete u paketu neke tvrtke naći besplatno uključene neke usluge koje ćete na drugom mjestu morati doplatiti.

Planirate li osim VPS hostinga ugovoriti i neke druge usluge, primjerice registrirati domenu, dobra ideja bi bila da sve obavite na jednom mjestu. U tom slučaju ćete se za sve moguće probleme moći obratiti na jednom mjestu te ćete puno lakše doći do rješenja bilo kakvih problema na koje ćete naići.

Loading Facebook Comments ...
Wordpress website enhanced by true google 404