Orezivanje voćaka za dobar urod

Bolja ventilacija voćke

Jedna od važnih komponenti za održavanje dobrog rasta i uroda voćke je njezino redovno orezivanje voćaka koje omogućuje da krošnja diše, ali i da sunčeva svjetlost može doprijeti do njezinog centralnog dijela omogućujući formiranje rodnih pupoljaka i u konačnici veći urod. 

Redovitim orezivanjem voćke osim navedenog prevenira se i pojava različitih bolesti, kao i raznih štetnika i nametnika. S ovim procesom kod nekih voćaka potrebno je krenuti neposredno nakon njezine sadnje. 

Proljetno orezivanje voćaka

Osim redovitog, u agronomskoj praksi poznato je i tzv. sanitarno orezivanje voćaka. Naime, ono se izvodi kada otpadne svo lišće na voćkama, no ukoliko nemate voćnjak već tek nekoliko voćki, ovo možete odgoditi do proljeća. Tada kreće i redovito uređivanje okućnice prije početka ostale vegetacije. Pojedinci koji imaju velike voćnjake ovaj postupak obavljaju u jesen jer je to zahtjevan i dugotrajan posao. 

Naime, tvrtke koje se bave uređenjem okoliša sav potreban posao obavljaju svojim alatima što znači da vi u isti ne morate ulagati. 

Prepustite stvari profesionalcima za uređenje okoliša

S obzirom na to da uređenje okoliša zahtijeva veliko znanje, trud, ali i vrijeme, brojni su oni koji uslijed svakodnevnih obveza nemaju vremena za obavljanje ovih poslova, no ne žele se odreći svog malog biljnog carstva. Odlično rješenje za sve one koji nemaju vremena ili znanja za ove i slične poslove je unajmljivanje tvrtki koje nude razne agronomske usluge. 

Osim što će svojim znanjem, iskustvom i savjetima pomoći u uređenju okoliša, uštedjet će vam vrijeme, ali i novac. Naime, tvrtke koje se bave uređenjem okoliša sav potreban posao obavljaju svojim alatima što znači da vi u isti ne morate ulagati. 

Loading Facebook Comments ...