Mnogi zanemaruju SEO optimizaciju

Internet je danas postao jedan od glavnih kanala za reklamiranje i dolazak do velikog broja novih klijenata. Zato je vrlo bitno imati napravljene web stranice na kojima ćete prezentirati svoje poslovanje, usluge ili nešto slično. Ima korisnika koji znaju taj posao sami napraviti, ugovoriti i hosting, registrirati domenu i postaviti sve na internet. No, to danas više neće biti dovoljno.

Bez obzira koliko dobra vaša stranica bila ili ono što nudite, neće imati nikakve koristi ako vas posjetitelji ne mogu pronaći. A za to se koriste posebne metode, a kao jedna od najboljih se pokazala SEO optimizacija. No, riječ je o kompleksnoj metodi koja nije laka i bolje ju je prepustiti profesionalcima.

Što je SEO optimizacija

SEO optimizacija web stranica bi se najjednostavnije mogla opisati kao poboljšavanje web stranice da se bolje rangira na najpopularnijim tražilicama. Činjenica je da ljudi većinu stvari na internetu traže putem tražilica, a najčešće za to koriste Google tražilicu. 

SEO optimizacija za Google
SEO optimizacija za Google

Zato bi vam glavni cilj trebao biti doći do što bolje pozicije na Google tražilici, odnosno kad netko upiše nešto relevantno za vas i vaše usluge, da budete što više pri vrhu pretraživanja. Iako to zvuči jednostavno, to je daleko od istine.

Metode za rangiranje na tražilicama

Postoje razne metode kojima se služe tvrtke koje nude usluge SEO optimiziranja web stranica. Dva su glavna pristupa:

  • On-site optimizacija
  • Off-site optimizacija

Na on-site SEO optimizaciji vaše web stranice možete i sami puno napraviti tako što ćete prije svega imati kvalitetan sadržaj. Cilj je korisnika što dulje zadržati na stranici te će to Googleu biti jedan od signala da je vaša stranica relevantna za one pojmove putem kojih ju je korisnik posjetio. Osim toga, važno je i kako je ona koncipirana te brojne sitnice koje mogu puno značiti, a tiču se postavljanja ključnih riječi u naslovima, na više mjesta u sadržaju itd. Oko svega ovoga će vam pomoći tvrtka koju angažirate za ovu vrstu usluge.

Kvalitetan sadržaj koji upućuje na vašu web stranicu

Za off-site SEO optimiziranje vrlo je bitno da kvalitetan sadržaj s drugih web stranica upućuje na vašu web stranicu, odnosno na sadrži poveznice na nju. Ovo je vrlo važna metoda za brojne tvrtke koje nude ove usluge jer će oni postavljati kvalitetne članke na razne stranice koji će sadržavati poveznicu na vašu stranicu. S vremenom će je Google zbog toga smatrati još relevantnijom te je to još jedan korak prema rangiranju na što bolju poziciju na tražilicama.

Loading Facebook Comments ...