Odaberite odgovarajuću veličinu dječjeg bicikla za svoje dijete

Dječji bicikl je jedan od odličnih poklona za vaše dijete još od najranije dobi. Dolaze u raznim oblicima, od guralica i tricikala za skroz malu djecu do klasičnih bicikala za veću djecu. Djeca će tako od najranije dobi svladati motoriku i osjećaj ravnoteže i puno lakše će im kasnije biti svladati vožnju na većem biciklu.

Kada dijete malo poraste i vrijeme je za kupovinu pravog bicikla, potrebno je kupiti odgovarajuću veličinu. Ako je djetetu bicikl premali ili preveliki, veća je mogućnost da će dijete pasti i ozlijediti se, a i duže će mu trebati da ga nauči voziti.

Kako odabrati odgovarajuću veličinu?

Dječji bicikli mogu se kupiti u različitim veličinama koje su određene veličinom kotača(inča). Te veličine počinju od 12″ pa na više. Najjednostavniji način da saznate koja veličina bicikla odgovara vašem djetetu je da ga dijete isproba. Nakon što dijete sjedne na bicikl, trebalo bi moći vršcima prstiju dosegnuti tlo.

Ukoliko pak niste u mogućnosti to učiniti, postoje neke generalne smjernice pomoću kojih je moguće odrediti koja veličina bicikla bi najviše odgovarala vašem djetetu, ovisno o visini i godinama. Te podatke uglavnom možete pronaći kod prodavača bicikala pa je preporučljivo potražiti savjet prije kupnje.

otroskokolo-orbea-rumen-1

Sigurnost

Mnogi roditelji često razmišljaju samo u kupovini dječjeg bicikla, a zanemaruju sigurnost djeteta na biciklu. Svakako je potrebno kupiti i odgovarajuću kacigu za dijete kako bi bilo sigurno u slučaju pada. Isto tako, pogotovo za manju djecu, savjetuje se kupiti i dodatne zaštitne dodatke, u obliku štitnika za koljena i laktove. Djeca često u periodu dok uče voziti padaju s bicikla i ti dodaci će im ublažiti ozljede i smanjiti im strah od mogućih daljnjih padova.

otroskokolo-earlyrider-belterv3_10

Gdje kupiti bicikl?

Dječje bicikle, kao što su recimo odlični marke Orbea, moguće je danas kupiti u velikim trgovačkim centrima i u specijaliziranim trgovinama. Ukoliko želite dobiti bolje savjete vezano uz kupovinu bicikla, preporuka je posjetiti specijalizirane trgovine. Isto tako, te trgovine nerijetko imaju i svoj posebni servis pa u slučaju nekog kvara, uvijek znate kome se možete obratiti za pomoć. Trgovački centri često nude bicikle na raznim akcijama po nešto povoljnijim cijenama. U tom slučaju dobro se raspitatajte tko je ovlašteni serviser u slučaju problema sa biciklom. Isto tako, na takvim mjestima često nećete biti u mogućnosti dobiti adekvatan savjet vezano za odabir bicikla.

Naravno kod kupnje bicikle nikako ne smijete zaboraviti na kacigu!

Loading Facebook Comments ...