Zanimljivim web stranicama do potencijalnih klijenata

Osnovne informacije o web hostingu

Ako ste novi u svijetu interneta, onda možda niste čuli za uslugu koja se naziva web hosting. Neki je nazivaju još i hosting internetskih stranica, a radi se zapravo o smještaju web stranica na neki poslužitelj. To vam onda omogućava da jednom kada web stranice postavite na poslužitelj, više ne morate brinuti kada će im netko pristupiti i s kojeg mjesta na svijetu. One će uvijek biti dostupne.

Prije samog postavljanja, morat ćete odabrati i domenu. Možete se odlučiti za neku globalnu, no ako uglavnom ciljate na domaće, hrvatsko tržište, onda su Carnet domene svakako najbolji izbor.

Vrste web hostinga

Bez obzira odlučite li se za hrvatski hosting, odnosno za korištenje neke domaće tvrtke ili za neku stranu tvrtku, imat ćete mogućnost odabira između nekoliko različitih vrsta.

Carnet domene za domaće tržište

Za sve one koji se planiraju bazirati na domaće tržište, Carnet domene su najbolji izbor. Zapravo, Carnet domene su hrvatske nacionalne domene i lako su prepoznatljive po ekstenziji hr. Stoga, kada netko vidi naziv neke web stranice s ekstenzijom hr, pretpostavit će da je riječ o hrvatskoj stranici i ako ga je naziv privukao, posjetit će je. A to je upravo ono što želite postići.

Carnet domene dostupne su u dvije varijente: naplatne i besplatne. Besplatne Carnet domene imaju određena pravila pri odabiru naziva i moguće je registrirati samo jednu takvu. S druge strane, naplatne Carnet domene se registriraju gotovo na isti način kao i globalne domene, tj. nema nekih posebnih restrikcija oko odabira naziva. Također, možete ih registrirati neograničen broj na svoje ime ili na ime svoje tvrtke.

Canva kao pomoć amaterima i profesionalcima nudi jako mnogo različitih alata pomoću kojih ćete na jednostavan način moći pripremiti razne grafičke elemente koje onda možete koristiti na web stranicama, društvenim mrežama, prezenzacijama, dokumentima i sl. Više u članku …

Loading Facebook Comments ...