Canva kao pomoć amaterima i profesionalcima

Danas je za razne poslove potrebno određeno znanje vezano uz dizajn. Primjerice, ako morate izraditi nacrt za neku reklamu, posjetnicu, neki element za web stranicu i slično, bit će potrebno da poznajete barem neke osnove dizajniranja. Kada je riječ o računalnim alatima, mnogi će na prvi spomen grafike, dizajna i računala odmah pomisliti na Adobe Photoshop program koji pruža sveobuhvatno rješenje za takve poslove. Ipak, on je vrlo kompleksan proizvod i treba puno vremena da bi se ovladalo svime što on nudi.

Srećom, postoje i puno jednostavnija rješenja pomoću kojih se puno toga može napraviti, a Canva program je jedno od takvih rješenja.

Što možete napraviti uz Canva program

Canva program za dizajniranje nudi jako mnogo različitih alata pomoću kojih ćete na jednostavan način moći pripremiti razne grafičke elemente koje onda možete koristiti na web stranicama, društvenim mrežama, prezenzacijama, dokumentima i sl. Jednostavan je i po tome što sadrži jako puno već gotovih predložaka i motiva koji se onda mogu koristiti za nadopunu vaših ideja ili mogu poslužiti kao odlična polazišna točka. 

 Canva program za dizajn
Canva program nije klasični program koji ćete skinuti na svoje računalo, već je riječ o platformi na internetu.

Canva program je dostupan u 3 inačice:

  • Besplatna verzija
  • PRO verzija
  • Verzija za timove

Mnogima će biti dovoljna i besplatna verzija programa Canva koja omogućuje korištenje brojnih opcija pomoću kojih će napraviti potrebne grafičke elemente.

Rad putem web preglednika

Canva program nije klasični program koji ćete skinuti na svoje računalo, već je riječ o platformi na internetu. Nakon što u web pregledniku otvorite adresu https://www.canva.com/, morat će se prijaviti kako biste je mogli koristiti. Možete kreirati novi račun ili možete koristiti Google ili Facebook račun za prijavu.

Nakon toga, otvorit će se Canva program gdje ćete moći odabrati razne predošle za stvaranje nekog grafičkog elementa, kao što su:

  • Videozapisi za YouTube
  • Videozapisi za TikTok
  • Prezentacije
  • Logotipovi itd.

Klikom na željeni predložak, otvorit će se nova stranica na kojoj će se pojaviti svi potrebni alati kako biste to mogli i napraviti, zajedno s mnoštvom novih predložaka koje možete koristiti.

Pro verzija Canva programa

Za one koji traže još više opcija, još više predložaka i apsolutno sve otključane opcije, dostupan je Canva program u naplatnoj PRO verziji. Moguće je plaćanje mjesečne ili godišnje pretplate. Osim svih mogućnosti besplatne verzije, ova verzija nudi i pohranu u oblaku do 1 TB podataka, 24/7 korisničku službu te još brojne druge sitnice.

Kako koristiti Canva program za početnike! (Cijeli vodič za Canvu)

Ako niste sigurni je li Canva program ono što tražite, uvijek prvo možete probati s besplatnom verzijom pa je po potrebi nadograditi.

Loading Facebook Comments ...