Vaša adresa na internetu

Hrvatska nacionalna domena za domaće tržište

Želite li se predstaviti samo domaćoj publici, bilo putem nekih proizvoda ili usluga, najbolja opcija vam je svakako .HR domena. A to je zapravo hrvatska nacionalna domena. Naime, svaka država ima svoju vlastitu nacionalnu domenu koju karakterizira kratica te zemlje. Kada korisnici vide više različitih internetskih adresa, odmah će moći prepoznati iza koje se krije neka iz Hrvatske. Ista stvar je i s onima iz drugih zemalja.

Internetski VPS hosting
Internetski VPS hosting je zapravo kratica za hosting od engleskog izraza Virtual Private Server.

Naplatna hrvatska nacionalna domena

Za ovu vrstu se uglavnom odlučuju korisnici kada požele dobiti domenu s .HR ekstenzijom. Registracija se može obaviti putem brojnih registara, odnosno tvrtki koje nude te usluge. Pri odabiru naziva nema nekih konkretnih pravila. Može se registrirati neograničen broj domena.

VPS hosting za one koji znaju što žele

Internetski VPS hosting je zapravo kratica za hosting od engleskog izraza Virtual Private Server. U ovom slučaju, dobit ćete virtualno mjesto na poslužitelju koji ćete moći koristiti za smještaj web-stranica. S druge strane, neki će ga usporediti s dijeljenim hostingom jer tamo također dobivate određeno mjesto na poslužitelju. No, velika je razlika između ove dvije vrste. Prije svega, VPS hosting internetskih stranica će vam omogućiti virtualno mjesto, a zbog toga možete taj svoj virtualni dio podešavati kako god želite. To znači da bez ikakvog problema možete instalirati željeni softver, prilagođavati razne postavke i sl. Takve stvari nisu moguće kod dijeljenog web hostinga.

Osim toga, VPS hosting na internetu vam omogućava još jednu vrlo bitnu stvar, a to je da ostali korisnici koji koriste taj isti poslužitelj nemaju nikakvog utjecaja na vas. Vi kao jedan od korisnika tog poslužitelja nećete zamijetiti nikakve probleme s performansama koje bi mogli uzrokovati drugi korisnici.

Loading Facebook Comments ...