Ugodna vožnja uz kvalitetan akumulator za motor

Danas je sve više zaljubljenika u vožnju na dva kotača. Vožnja motora postala je mnogima omiljeni hobi te motoristi jedva čekaju da dođe toplije vrijeme da mogu krenuti na put sa svojim motorom. Postoje razni dijelovi motora koji se trebaju redovito održavati, a jedan od ključnih dijelova je akumulator za motor koji mora biti ispravan.

Nažalost, ova vitalna komponenta često ostaje neprimijećena dok motor ne odbije surađivati, odnosno kad ga više ne možete upaliti. Razumijevanje važnosti odabira pravilnog akumulatora za određeni tip motora može značajno produžiti njegov životni vijek i poboljšati njegove performanse.

Tehnološki napredak u moto industriji

Danas, akumulator za motor nije više samo „kutija“ s kiselinom koja čuva električnu energiju. Tehnološki napredak doveo je do razvoja različitih vrsta akumulatora za motor, uključujući:

  •  Litij-ionske
  •  Gelne
  •  AGM modele

Litij-ionski su posebno popularni zbog svoje visoke energetske gustoće, laganog dizajna i minimalnog održavanja. Međutim, odabir pravilnog tipa akumulatora za motor ovisi o specifičnostima motora i individualnim potrebama vozača. Važno je napomenuti da modele koji sadrže kiselinu ne može naručiti da vam stignu poštom na kućnu adresu zbog zakonskih propisa. Naime, zabranjeno je poštom slati modele koji su sebi sadrže kiselinu pa svakako to imajte na umu pri online naručivanju.

Ključni faktori pri odabiru akumulatora za motor

Pri odabiru odgovarajućeg akumulatora za motor, vozači trebaju uzeti u obzir nekoliko ključnih faktora. Njegova snaga se mjeri u amperima po satu (Ah), što određuje koliko dugo će on moći održavati određenu električnu struju. Osim toga, važno je razmotriti i hladni start, koji ukazuje na sposobnost akumulatora za motor da ga pokrene pri niskim temperaturama. Pravilna veličina i težina također igraju ključnu ulogu u optimalnom funkcioniranju motora.

akumulator za motor održava električnu struju
Snaga akumulatora za motor se mjeri u amperima po satu (Ah), što određuje koliko dugo će on moći održavati određenu električnu struju.

Danas postoje različiti proizvođači i marke akumulatora za motor, no tijekom vremena, određeni modeli su stekli određenu reputaciju kod motorista. Mnogi će vam tako preporučiti modele marki Noco, BS Battery ili Tecnium jer su se pokazali kao odlično rješenje, odnosno nude odličnu vrijednost za novac. 

Održavanje i produženje životnog vijeka akumulatora za motor

Redovito održavanje akumulatora za motor može produžiti njegov životni vijek i spriječiti neželjene probleme. Periodično provjeravanje razine elektrolita, čišćenje spojeva i osiguranje pravilnog punjenja ključni su koraci u očuvanju performansi. 

Održavanje akumulatora motocikla – Kako produžiti vijek trajanja akumulatora za motor

Moderni modeli često dolaze s tehnologijama poput dubokog pražnjenja i obrnutog polariteta, što dodatno poboljšava njihovu sigurnost i dugovječnost.

Loading Facebook Comments ...