Pripremite se za aktivnu zimu uz softshell jakne

Dolaskom jeseni vrijeme je da iz ormara izvadimo odjeću koja će nas štititi od zahlađenja koje nam se sve više i više bliži. Ako volite boraviti na zraku i uživati u zadnjim zrakama sunca prije zime, onda ste vjerojatno u potrazi za jaknama koje će vas dobro zaštititi od zime, ali i kiše, blata, magle, pa čak i snijega. 

Softshell jakne popularan su odabir za mnoge već nekoliko sezona, jer pružaju zaštitu od hladnoće i stvaraju dobru barijeru između vas i svih vanjskih elemenata, bez obzira na vremenske uvjete.

Novi materijal odjevnih predmeta

Kvalitetne softshell jakne već su neko vrijeme popularne kao dio opreme u zimskim sportovima, jer nude mnogo pozitivnih strana. Softshell je materijal koji je osvojio mnoge, zbog razine zaštite od hladnoće, kiše i blata koje nudi, pogotovo kada se u obzir uzme njegova debljina. 

Najčešće se radi od dva ili tri laminirana sloja umjetnih materijala, kao što su:

  • poliester
  • poliamid 
  • polipropilen

Softshell jakne najčešće su napravljene od gusto tkanog materijala koji je u potpunosti ili barem djelomično otporan na vodu, jer razbija velike kapljice na manje dijelove koji se lakše otkotrljaju s jakne umjesto da se upiju. S obzirom da se radi o samo nekoliko tankih slojeva materijala, softshell jakne omiljene su kod sportaša, amatera i svih drugih ljudi koji po hladnijem vremenu obavljaju poslove vani.

Odjeća ugodna za nošenje

Popularne softshell jakne odličan su izbor kao najpopularniji personalizirani pokloni, bavite li se sportovima ili radite li na otvorenom na niskim temperaturama. S obzirom da se radi o tankom materijalu, one su veoma ugodne za nošenje kada vam je važan velik raspon pokreta jer za razliku od drugih zimskih jakni, softshell jakne neće vas sputavati za vrijeme rada ili vježbanja.

Upravo radi toga, omiljene su među sportašima, a sve se češće mogu vidjeti i kao omiljen izbor među amaterima. S obzirom da se radi o lakom materijalu, najčešće se koriste kao zamjena za klasične zimske i flis jakne, ali i kišne kabanice, pogotovo ako je materijal pojačan vodonepropusnom membranom. Uz to, važno je napomenuti kako je softshell materijal veoma jednostavan za čišćenje te vrlo otporan na habanje, stoga možete očekivati kako ćete svoju softshell jaknu moći nositi dugi niz godina.

Loading Facebook Comments ...