Dvosjed, trosjed i fotelja ili kutna sjedeća garnitura

Dvosjed kao idealno rješenje za male prostore

Kao što je već rečeno, ukoliko živite u manjem prostoru, dvosjedi su odličan izbor sjedećeg namještaja jer odlično izgledaju, služe svrsi te zauzimaju malo prostora. Kada birate dvosjed za svoj dnevni boravak, možete birati i nešto modernije poput:

Sjedeća garnitura
Odabir idealne sjedeće garniture ključan je i najvažniji u svakom opremanju interijera dnevnog boravka
  • vintage kožnog modela 
  • statement modela s industrijskim prizvukom
  • chesterfied modela klasičnog izgleda

Namještaj na razvlačenje

Iako su vrlo kompaktni i zauzimaju umalo prostora, dvosjedi vam mogu pružiti i dodatne mogućnosti pa su tako danas na tržištu prisutni dvosjedi na razvlačenje. Naime, njih preko dana možete koristiti kao klasičan sjedeći element, dok ga navečer možete pretvoriti u krevet za sebe ili svoje goste. Pri odabiru modela na razvlačenje ključna je njegova funkcionalnost i udobnost te o tome dobro razmislite prilikom kupovine.

Čitajte i sljedeći članak: Adventski vijenci kao simbol Adventa

Prvi adventski vijenci se u literaturama spominju 1838.g. U jednom domu za siromašnu djecu u Hamburugu, mladi pastor J.H. Wichem je skupio siromašnu djecu koja su živjela na ulici i ponudio im da žive u tom domu.

Sjedeće garniture

Odabir idealne sjedeće garniture ključan je i najvažniji u svakom opremanju interijera dnevnog boravka, stoga je važno dobro izmjeriti prostor u koji ćete smjestiti sjedeću garnituru. Naime, za velike i prostrane prostore idealne su prostrane sjedeće garniture koje će dominirati tako velikim prostorom dnevnog boravka, jer inače će prostorija izgledati prazno. Za dnevne boravke srednje veličine idealni su klasični trosjedi u kombinaciji s foteljom i/ili tabureom te sjedeće garniture L oblika. 

Sjedeće garniture L oblika su vrlo praktične, pružaju dovoljno prostora za sjedenje, imaju mogućost razvlačenja, relax funkcije, skriveno spremište za višak posteljine, odjeće ili stvari. Dvosjedi jednostavnih i ravnih linija, najbolji su izbor za manje prostore, a posebno ukoliko su u nekoj neutralnoj boji. Dodatan sjedeći prostor u ovom se slučaju može osigurati dodavanjem fotelje, taburea i dodatnih stolica. 

Loading Facebook Comments ...