Barbecue u raznim prigodama

Stanovnici raznih zemalja imaju i razne običaje. Ti običaji vezani su uz razne stvari, a u mnogim zemljama se ti običaji vežu uz prehranu. Tako se ponekad neka zemlja može prepoznati po određenim jelima, a ponekad se često stanovnici neke zemlje mogu prepoznati po običajima i navikama koje se odnose na prehranu ili samu pripremu jela. Kada je riječ o Hrvatskoj i Hrvatima, mnogima će na prvi pomisao pasti roštilj i pripremanje hrane na roštilji. Mnogi tako obožavaju hranu s roštilja, ali obožavaju i samu pripremu. Nekima je toliko drag ga nazivaju izvornim rječju, barbecue.

Odlično druženje uz barbecue

Kada se spomene barbecue, mnogi će u glavi odmah stvoriti dvije slike: ugodno druženje uz pripremu hrane te kasnije uživanje u vrlo ukusnoj hrani. Hrana pripremljena na roštilju je specifičnog okusa, posebno ako je riječ o modelu na ugljen i drva. A sama pripreme hrane često je odlična prilika da se ljudi okupe oko roštilja i druže. Mnogi tako najviše vole barbecue koristiti na otvorenom, u dvorištu ili vrtu. No, postoje i oni nešto manji modeli koji se mogu koristiti i u zatvorenom.

Razni modeli za svakoga

Iako postoje razne vrste roštilja, mnogi kao jedan jedini pravi roštilj, odnosno barbecue, smatraju onaj na drva i ugljen. On se koristi na otvorenom jer prilikom pečenja ispušta jako puno dima. No, upravo zbog tog dima koji nastaje izgaranjem drva i ugljena, hrana poprima poseban miris i okus. Svi pravi barbecue ljubitelji se slažu da se to ne može postići s niti jednom drugom vrstom roštilja.

Ali, oni koji nemaju mogućnost korištenja roštilja na ugljen, moraju se zadovoljiti nekim drugim modelima. Tako je vrlo popularan električni roštilj, koji je odlično rješenje za korištenje, primjerice na balkonu. Potrebno ga je samo uključiti u struju, upaliti i već za nekoliko minuta će mu rešetka biti dovoljno vruća da se na nju može postavljati hrana i da se može početi s pečenjem. A čišćenje takvog roštilja će također biti vrlo jednostavno i često će ga biti potrebno samo dobro prebrisati vlažnom krpom.

Bez obzira za koji barbecue model se odlučili, zasigurno ćete uživati u pripremi, a kasnije i u samoj hrani.

Loading Facebook Comments ...