Zubni implantati su najbolja zamjena zuba

Nezdrava prehrana i unos previše šećera, potiče razvijanje karijesa i drugih zubnih bolesti. Starenjem zubi gube zdravlje i nerijetko se događa njihova fraktura ili potpuni gubitak. U tom slučaju, potrebno vam je rješenje na dugoročno i zamjena izgubljenog zuba. Zubni most je najjeftinije rješenje za nadomjestak izgubljenog zuba, no njegovo postavljanje zahtjeva brušenje susjednih zubi i ne daje potpunu i kvalitetnu zamjenu zuba. Najbolje rješenje su zubni implantati, koji će vam u potpunosti vratiti osjećaj, kao da imate sve zube. Sve o njima, zbog čega su najbolje rješenje i koliki je njihov rok trajanja, saznajte u tekstu.

Što su zubni implantati?

I sami znate kako je nedostatak određenog zuba ili više zubi razlog za manjak samopouzdanja i izbjegavanje osmijeha. Zubni implantati i cijela grana oralne medicine – implantologija, služe za zamjenu izgubljenog zuba. To su vijci izrađeni od titana, koji se kirurškim zahvatom postavljaju u čeljust, te mijenjaju korijen zuba. Na njih se naknadno postavljaju krunice (u slučaju nedostatka jednog zuba) i mostovi (u slučaju nedostatka više zuba).  Ako ste izgubili zub zbog frakture ili nekog drugog razloga, implantat će vam nadomjestiti nedostatak, a zbog čega je najbolje rješenje doznajte u nastavku.

Prednosti zubnih implantata

Postoji niz razloga zbog kojih su zubni implantati najbolja odluka u slučaju da ste izgubili zub. Za razliku od drugih rješenja, on je najbolje dugoročno rješenje. Vijak koji je ugrađen u čeljust zauvijek će zamijeniti vaš zub, a krunica koja se na njega postavlja traje više od 10 godina. Osim toga, implantati ne utječu na okolne zube i zadržavaju snagu zagriza kao i kod normalnog zuba. Dokazana kvaliteta i dugoročno rješenje razlozi su zbog kojih se oni smatraju najboljim rješenjem i zbog kojih je nešto veća početna investicija, u odnosu na druge načine, zapravo najisplativije rješenje.

Postupak ugradnje implantata

Prije nego što se odlučite na ugradnju, veoma je važno da ste zdravi. Zubni implantati nemaju dobno ograničenje i mogu biti ugrađeni kod pacijenta različite dobi. Više od 98% ugrađenih implantata se odlično sklapa u čeljust, a razlog za to je titan, koji je biokompatibilan materijal. Ne morate se bojati da će implantat izazvati neku alergijsku reakciju ili probleme sa zdravljem, jer s dobrom oralnom higijenom, on je potpuno sigurno rješenje. Sam postupak ugradnje zahtjeva malo vremena, no nakon ugradnje potrebno je 3 do 6 mjeseci liječenja (za to vrijeme stavlja se privremena protetska zamjena). Kada se implantat stvrdne s kosti čeljusti, na njega se ugrađuje konačna protetska zamjena i vraća vam se nevjerojatan osmijeh!

Loading Facebook Comments ...