Ženska obuća i oxford cipele za svaku priliku

Kažu da su žene jako zahtjevne po pitanju obuće, a to je potvrđeno i u stvarnosti. Čak i ako nismo zainteresirani za proučavanje marki, stilova, tekstila i sličnih stvari, ženska obuća bi nam svima trebala biti prioritet pri kupnji. Dobre ženske cipele su svakako bitne za dobru kvalitetu života.

Dobre ženske cipele za zdravlje

Nismo jednom čuli koliko je bitno zdravlje naših kostiju i naše kičme. Dobre ženske cipele mogu biti izuzetna ortopedska potpora koja nam pomaže da balansiramo našu težinu i izbjegnemo navedeno: 

  • bol u koljenima
  • bol u gležnjevima
  • bol u leđima
  • bol u vratu

Ako imate djecu, sigurno ste se susreli s doktorima, ortopedima i prodavačima koji naglašavaju koliko je bitno da se pravilno razvijamo uz cipelu koja nas dobro oblikuje. Ženska obuća je posebno rizična, jer štikle uzrokuju krivljenje kičme.

Odabir ženske obuće

Žene su sklone tome da pridaju više pažnje detaljima i zato proces traženja kvalitetne ženske cipele može potrajati dulje od očekivanog. Mi ćemo vam pomoći i dati vam neke univerzalne savjete koje možete primijeniti u kupovini.

Ženske cipele - sandale
Ženske cipele – sandale

Nakon toga, otkrit ćemo vam koje cipele postaju sve veći i veći hit te će svakako biti must-have za narednu godinu! S obzirom na to da smo svi svjesni koliko je bitno imati mogućnost online kupovine, popričat ćemo i o nekim općenitim savjetima koji su bitni pri kupovini iz udobnosti vašeg doma.

Trikovi za svaku vrstu ženske cipele

Štikle

Kad kupujemo štikle, moramo pripaziti na nekoliko stvari. S obzirom na to da je štikla prigodna za formalne prilike različitog karaktera, dobro je kupiti običnu crnu štiklu prije no što se odlučimo za nešto ekstremno. Visina pete je jako bitna – noga uvijek natiče kad je pod kutom, tako da imajte na umu realnu mogućnost kretanja.

Ženske cipele: štikle

Idete li na vjenčanje ili ćete sjediti većinu dana? Bitan je i onaj dio štikle naprijed, s obzirom na to da svi imamo različitu širinu stopala. Nemojte kupovati štikle u špic ako znate da su vam stopala relativno široka. Nije estetika uvijek najbitnija, a postoji i razna druga ženska obuća osim štikli.

Gležnjače

Gležnjače, odnosno niske ženske čizme, izuzetno su praktične za sve promjenjivo vrijeme, ali i za zimu. One su prije bile poznate kao cipele za radnike, a danas ih rade brendovi u visokoj modi.

Video: Moderne ženske cipele – gležnjače

Pripazite da je potplata ženske cipele donekle savitljiva i da je izbrazdana, s obzirom na to da se glatka potplata jako skliže. Pokrov cipele je isto bitna stavka, pogotovo s obzirom na to da nestabilno vrijeme može jako uništiti izgled naših cipela.

Platforme i balerinke

Platforme su neka kombinacija štikli i ravnih cipela. One su zapravo štikle na punu petu i u njima je daleko lakše hodati. Pazite da peta nije plastična, već od ratane ili gumena. Kod balerinka i mokasina bitno je da pazite na područje prstiju. Ono ne smije biti preusko. Također, potplata mora biti donekle fleksibilna, više kod balerinki no kod mokasina.

Ženske tenisice

Po pitanju tenisica, dobro pazite na uloške koji su u njima i za koje su godišnje doba namijenjene koje tenisice. S obzirom na to da ćete u njima biti izuzetno aktivni, morate paziti da su udobne! Ako se pitate gdje je ženska obuća povoljna, tada je internet najbolje mjesto za kupnju.

Kako kupiti dobre cipele online?

Prvo morate imati ideju o tome što tražite. Dizajn i vrstu ženske cipele, boju, cjenovni rang, materijal koji pokriva cipelu. Kad znate te stvari, pretražite svoj najdraži webshop i pogledajte možete li naći onaj model koji je vama atraktivan.

Oxford cipele su uvijek in

A sada vam otkrivamo najnoviji hit ove godine – Oxford cipele za žene! Oxfordice su vrlo interesantne cipele, s obzirom na to da su dobra kombinacija ležernosti i formalnosti. Vrlo su atraktivne većini ljudi i nisu preuske pa se mogu nositi na različite načine.

Kod Oxfordica je bitno naći potplatu koja je izbrazdana, ali ne mora biti jako gipka. Morate isprobati oxford cipele i uvjeriti se da vam ne opadju, s obzirom na to da je to najčešći problem s ovim modelom. 

Oxford cipele možete naći po dosta dobroj cijeni i s obzirom na to da su vrlo raznovrsne, one se vrlo dobro isplate. Crne oxford cipele su najčešći izbor, ali nemojte da vas to obeshrabri – možete izabrati koje god želite. Imajte na umu godišnje doba kad ćete ih nositi. 

Loading Facebook Comments ...