Žardinjere za cvijeće su vrlo tražene

Vrlo često se ispred kafića, restorana, trgovina i stambenih kuća mogu vidjeti prekrasni cvijetni aranžmani ili patuljasta crnogorična stabalca zasađena u posebno dizajniranim posudama. To su žardinjere za cvijeće koje nam služe kako bi cvijeće i biljke rasle i tamo gdje nisu osigurani uvjeti za njihov rast. Donose nam dio prirode i život na mjesta gdje inače ne bi mogli uživati u cvijeću.
Žardinjere čuvaju i unaprijeđuju životnu sredinu, ali i doprinose ljepšem izgledu prostora. Iako njihova upotreba seže u daleku povijest, danas ih sve češće možemo pronaći, kako u vlastitim vrtovima, tako i na javnim mjestima, trgovačkim centrima i trgovima.

Žardinjera za cvijeće – tipovi i dizajn

Žardinjere za cvijeće kao posuda za biljke ili cvijeće u vašem vrtu, a u posljednje vrijeme i sve češće u unutrašnjim prostorijama. Također se često mogu naći kao ukras na trgovima, ulicama, kao dio kafića kako bi donijele komadić prirode i ljepotu cvijetnih aranžmana u prostor koji bi inače bio prejednostavan i umjetan.

Žardinjere za cvijeće možemo pronaći u različitim oblicima i veličinama. Upravo je u tome i njihov šarm. Izrađene su od keramike, drveta, metala, kamena ili od cigle, ovisno o mjestu za koje su namijenjene. Žardinjere na modernim trgovima često su napravljene od betona, umjetnog kamena ili od plastike. Savršena su dekoracija čak i u trgovačkim centrima, pogotovo za biljke velikih dimenzija gdje svojom velikom dekorativnošću služe kao dio imidža, a veliki šareni cvijetni aranžmani privlače poglede.

Značaj žardinjera za cvijeće

Najbitnija karakteristika žardinjere za cvijeće, osim privlačnog izgleda, je i dobar sustav drenaže koja je za biljku od presudne važnosti. Važni su otvori ili bogat sloj šljunka na dnu kako se voda ne bi zadržavala. Veličina žardinjere morala bi biti prilagođena veličini biljke, odnosno cvijetu i njezinom korjenu te veličini korjena koju dosegne kada biljka izraste do svoje pune veličine. Veća žardinjera omogućava i bolju ravnotežu između zraka i vode što je sigurno dobro za samu biljku.

Žardinjere za cvijeće nam također omogućavaju da uzgajamo biljke i cvjetove koje inače na tom tlu ne bi mogle uspjeti. Na taj način možemo proširiti asortiman u svom vrtu ili u poslovni prostor donijeti neki rijetki cvijet koji će zasigurno izazvati divljenje.

Pročitajte kako mogu tegle za cvijeće ukrasiti vaš prostor.

Loading Facebook Comments ...
Wordpress website enhanced by true google 404