Web hosting za razne namjene

Internet je danas prepun raznih web stranica. Neke od njih su poslovne, neke su osobne. Mnoge tvrtke danas posjeduju i svoje web stranice kako bi se predstavile još većem krugu ljudi. Isto tako, današnje mlade generacije često uglavnom informacije traže samo putem interneta i zbog toga je vrlo važno biti prisutan na internetu na taj način.

A kako biste bili prisutni na internetu, osim samih web stranica, trebat će vam i još barem dvije usluge. Prva je web hosting koji omogućuje njihovo smještanje na nekom serveru i možete ga ugovoriti putem brojnih informatičkih tvrtki. A druga usluga je registracija domene putem koje ćete domenu povezati s web stranicama.

Zašto je potreban web hosting

Kako što je spomenuto u uvodu, internetski web hosting je usluga putem koje ćete svoje web stranice smjestiti na neki server. Kada to ne niste ugovorili, morali biste ih postaviti na svoje računalo koje bi trebalo biti stalno upaljeno i stalno spojeno na internet. To naravno nije praktično rješenje pa je hosting internetskih stranica jedna od osnovnih usluga koju ćete trebati ugovoriti. Postoje različite vrste, ali tri najpoznatije su:

  • Dijeljeni
  • VPS
  • Dedicirani server
Web hosting internetskih stranica
Web hosting internetskih stranica je usluga putem koje ćete svoje web stranice smjestiti na neki server.

U nastavku pročitajte nešto više od svakom od njih, ali i što je provjera domene i registracija domene koja će vam također biti potrebna. 

Dijeljeni hosting internetskih stranica

Tražite li najjeftinije rješenje, onda je to dijeljeni hosting internetskih stranica.

Što je dijeljeni web hosting? Naučite osnove dijeljenog hostinga u ovom sveobuhvatnom vodiču! Gdje pokrivamo sve što trebate znati da biste započeli.

Ova usluga će vam omogućiti da dobijete jedan dio na nekom serveru na koji onda možete prebaciti svoje web stranice te će one stalno biti dostupne korisnicima (naravno, nakon što ih povežete s nekom domenom).

Loading Facebook Comments ...