Važna komponenta za optimalan rad motora

Učinkovita pomoć za motor

Motorna ulja za automobil imaju brojne zadaće koje su vrlo važne za optimalan rad motora, ali i cijelog automobila. Ona tako:

  • Podmazuju – smanjuju trenje i trošenje dijelova
  • Hlade – odvode toplinu i tako sprječavaju pregrijavanje
  • Čiste – odnose talog i produkte izgaranja 
  • Štite – od korozije jer stvaraju zaštitni sloj
  • Prigušuju šumove i vibracije
Autokozmetika
Autokozmetika je danas vrlo popularna te se na tržište stalno izbacuju i neki novi zanimljivi proizvodi.

Koriste ih svi automobili i možete ih pronaći u brojnim trgovinama s autoopremom, a u takvim trgovinama na jednom mjestu možete i pronaći proizvode iz drugih kategorija, kao što je primjerice autokozmetika.

Provjera razine motornog ulja u automobilu

Motorna ulja se u automobil sipaju u poseban spremnik koji se nalazi ispod poklopca motora. On je označen posebnim karakterističnim simbolom pa ne biste trebali imati problema s njegovim pronalaskom. Ako ipak imate problema, uvijek se možete obratiti nekom automehaničaru ili pitati u trgovini za pomoć.

Neka vaš automobil zablista uz autokozmetiku

Autokozmetika je opći naziv za sve proizvode koji služe kao pomoć za čišćenje ili održavanje automobila. Autokozmetički proizvodi mogu biti namijenjeni za:

  • Unutrašnji dio automobila
  • Vanjski dio automobila

Tako za unutrašnji dio automobila možete kupiti razne mirise koji će pomoći održati unutrašnjost svježom, ali i razne sprejeve kojima ćete jednostavno očistiti plastične površine ili ostale dijelove, poput sjedala. 

Autokozmetika za vanjski dio automobila također sadrži razne proizvode, a vrlo korišteni su auto šamponi koji će u kombinaciji s vodom pomoći da jednostavno očistite automobil. Imate li problema sa sitnim oštećenjima, možete potražiti i pastu za poliranje koja će vam pomoći ukloniti ih. Autokozmetika je danas vrlo popularna te se na tržište stalno izbacuju i neki novi zanimljivi proizvodi.

Loading Facebook Comments ...