Ugodna vožnja po suncu uz sjenila za auto

Zaštita od sunca u automobilu je uvijek vrlo važna, a posebno tijekom dugih i višesatnih putovanja, stoga je vrlo važno koristiti i sjenila za auto. Tijekom putovanja sunce negativno utječe na vozača i sve putnike, ukoliko nemaju neki oblik zaštite. 

Osim zaštite od sunca, sjenila za automobile pomažu i u održavanju temperature automobila što znači da u ljetnim mjesecima nećete morati provjetravati automobil prije ulaska u njega kako biste ga rashladili.

Kvalitetna sjenila za auto
Sjenila za auto olakšavaju putovanja

Vrste sjenila za auto

Sjenila za auto služe za zaštitu automobilskih prozora od sunca. Na tržištu danas postoje razne vrste od kojih su najpoznatija:

Vakuum automobilska sjenila

Najjeftiniji odabir, mogu se kupiti u svakom bolje opskrbljenom supermarketu i trgovini automobilske opreme. Prodaju su u različitim dizajnima i bojama, a na staklo se lijepe uz pomoć vakuuma. Osim klasičnih jednobojnih, postoje i ona dizajnirana za djecu čija je svrha njihovo zabavljanje. Ova varijanta nije previše izdržljivo i trajno rješenje, no zbog prihvatljive cijene može se često mijenjati. 

Klizne zavjese

Postavljaju se na rub prozora te se rašire prema potrebi. Skuplje su od vakuumskih sjenila za auto, no zbog svoje estetike su i dalje vrlo popularne. 

Rolo sjenila za auto

Najjednostavnija vrsta za korištenje i montiranje, a istodobno vrlo vizualno atraktivni. Cjenovno su prihvatljiva te najbolji izbor za postavljanje na bočne prozore. 

Tipski modeli kao moderna opcija za auto

Za razliku od univerzalnih vrsta, tipska sjenila su nešto skuplja varijanta i rješenje, no unatoč tome su vrlo popularna u posljednjih nekoliko godina. Ona osiguravaju udobnost i zaštitu od sunca tijekom vožnje. Postavljaju se na bočna stakla te su posebno prilagođena svakoj vrsti automobila (bilo da je riječ o limuzini, karavanu itd.).

Video: Tipska sjenila za automobile

Razmatramo li financijski aspekt ove vrste automobilskih sjenila, ona predstavlja najskuplju metodu zaštite automobila od sunca, ali su zato vrlo izdržljiva. 

Veliki izbor u trgovinama s autoopremom

Sjenila za auto se danas mogu pronaći u brojnim supermarketima, ali najveći izbor svakako ćete pronaći u trgovinama s autoopremom. Tamo ćete pronaći razne vrste, dostupne u brojnim izvedbama, ali i u različitim dizajnima i bojama. 

Imate li djecu, odličan izbor su sjenila za auto s dječjim motivima koje će djeca sa zadovoljstvom gledati svaki puta kada se voze automobilom. Često sadrže razne likove iz crtanih filmova ili dječjih priča.

Loading Facebook Comments ...