U nekoliko klikova smjestite web stranice na server

Odlučite li se za hrvatski hosting internetskih stranica koje vam nisu toliko važne, primjerice kada je riječ o onim osobnim i slično, onda će vam i dijeljeni hosting biti dovoljan. On je specifičan po tome što ćete dobiti svoje mjesto na nekom serveru čiji se prostor i svi resursi dijele na puno korisnika. To znači da može doći do problema sa serverom i njegovog usporavanja što će se direktno odraziti na vaše web stranice, a da vi niste krivi za to.

Također, kod ove vrste nemate gotovo nikakve mogućnosti prilagodbe tog svog dijela servera. Ipak, s obzirom da je ovo najjeftinija vrsta, mnogima će biti dovoljno za određene namjene. Treba li vam i dodatna zaštita, možete ugovoriti i neki internetski certifikat. Tražite li neku bolju opciju od gore navedene, hrvatski web hosting vam može ponuditi VPS rješenje. To je skraćenica od Virtual Private Server te vam na neki način nudi virtualno mjesto  na serveru.

SSL certifikati na web stranicama su najpoznatija vrsta i dolaze u više različitih oblika, odnosno u više stupnjeva zaštite.

Važnost certifikata na internetu

Certifikat na internetu predstavlja dokaz i legitimnost nečega, a kada je u pitanju web stranica, onda on potvrđuje tko stoji iza stranice i daje posjetitelju nešto veći osjećaj sigurnosti i zaštite. SSL certifikati na web stranicama su najpoznatija vrsta i dolaze u više različitih oblika, odnosno u više stupnjeva zaštite. Što je stupanj zaštite veći, posjetitelji će imati više povjerenja u vašu web stranicu pa biste na tome svakako trebali poraditi.

Pri kupnji s neke web stranice, svakako provjerite ima li SSL certifikat, a to možete vidjeti tako da provjerite adresu u web pregledniku. Ako ima oznaku lokota i ako počinje s https, tada znači da je web stranica sigurna, odnosno da posjeduje neki internetski certifikat.

Loading Facebook Comments ...