Termalna voda kao lijek iz antičkih vremena

Iako se u tek u posljednje vrijeme počelo na sve strane govoriti o važnosti njege kože, tretiranju kože s faktorima pri izlasku na sunce i jutarnjim i večernjim rutinama, njega kože nije izum novog svijeta. Još od antičkog doba žene su njegovale svoju kožu različitim prirodnim proizvodima kako bi zadržale zdravu kožu i mladolik izgled. 

Jedan od darova prirode, koji je posebno blagotvoran za njegu kože je termalna voda, čija su se ljekovita svojstva otkrila još u davnim vremena, a koristi se i danas kao glavni sastojak većine hidratantnih krema. 

Što je termalna voda i čemu služi

Još od davnina, termalna voda se koristila u liječenju:

  •  Kožnih bolesti
  •  Alergijskih reakcija
  •  Dermatitisa
  •  Psorijaze
  •  Upala
  •  Oštećenja na koži

Prirodni izvori termalne vode smješteni su uglavnom u Francuskoj, a bogati su brojnim mineralima, pretežito cinkom i kalijem. Cink i kalij ima blagotvorni učinak na kožu. Taj je blagotvorni učinak odavno poznat dermatolozima koji termalnu vodu koriste kao glavni sastojak većine krema i seruma za njegu lica. Kreme i serumi kojih je termalna voda glavni sastojak posebno su povoljni za osjetljivu, reaktivnu i dehidriranu kožu. 

Nezamjenjivi dodatak kod njege kože

Zbog svog bogatstva cinkom i kalijem, termalna voda gotovo je nezamjenjiva u njezi kože. Kreme i serumi s termalnom vodom hidratiziraju, umiruju, hrane i omekšavaju kožu. Osim cinka i kalija, u termalnoj vodi se mogu pronaći i drugi elementi u tragovima, koji doprinose zdravlju i otpornosti kože. 

termalna voda je jedan od darova prirode
Termalna voda je jedan od darova prirode, koji je posebno blagotvoran za njegu kože. Ljekovita svojstva su se otkrila još u davnim vremena, a koristi se i danas. 

Naravno, termalna voda se danas može pronaći i u svom izvornom obliku, zapakirana u male bočice s raspršivačem koje se mogu nositi bilo gdje sa sobom kako bi koža u svakom trenutku ostala njegovana, hidratizirana i zdrava. 

Termalna voda u boci

Termalna voda u boci kožu u trenutku može hidratizirati, umiriti nadražena područja i vratiti vlažnost osjetljivoj koži. Osim toga, ona ima izvrstan učinak u regeneraciji kože pa se može koristiti pri saniranju površinskih ozljeda ili za umirenje kože nakon depilacije. 

Termalna voda u spreju u boci!

Također, s obzirom na to da dolazi u bočici s raspršivačem, može poslužiti i kao tonik prilikom šminkanja jer će uravnotežiti pH vrijednost kože, a može se koristiti i kao fiksator za šminku. Zaključno, lista mogućih primjena i prednosti termalne vode je duga te je ona zaista nezamjenjiv sastojak u njezi kože. 

Naravno, osim gore navedenih primjena, odlično vam može poslužiti i kupanje u termalnoj vodi koja se može pronaći u brojnim termama.

Loading Facebook Comments ...