SSL certifikat za sigurnost posjetitelja

Internet je najveći medij sadašnjosti i budućnosti, te je prisutnost na njemu neophodna. Bilo da vodite neku firmu ili jednostavno želite personalno biti prisutni na internetu, web stranica je obavezna. Kod kreiranja web stranice javljaju se dva poznata pojma – domena i web hosting. Domena označava adresu web stranice, dok je web hosting mjesto na kojem je web stranica pohranjena. SSL certifikat je zaštita za vašu web stranicu, koja će omogućiti kriptiranje podataka koje korisnici upisuju na stranici. Ako imate web stranicu gdje korisnici upisuju važne osobne podatke, tada je SSL certifikat obavezan dodatak. Kakve sve dodatke poznajemo, koja je razlika i gdje možete kupiti SSL, saznajte u nastavku.

SSL certifikat vrste

Nije svaki SSL certifikat jednak, a ovisno o vašim potrebama birate onaj koji ih zadovoljava. Postoje tri vrste najpoznatijih certifikata, a to su:

  • Comodo Positive SSL certifikat – Najkorišteniji ujedno i najjeftiniji SSL certifikat za vašu web stranicu. Ovaj certifikat se koristi za one page web stranice, te garantira sigurnost posjetitelja, koji mogu upisivati neke važne osobne podatke ili brojeve kartice.
  • Comodo Positive SSL Wildcart – Za razliku od običnog Comodo certifikata, Wildcart se može koristiti na više poddomena i omogućava vidljivost zelenog lokota u adresnoj traci. Sve ovo diktira dodatnim autoritetom web stranice kod posjetitelja i sigurnosti prilikom kupnje proizvoda.
  • Comodo EV SSL – Ovo je najpoznatiji SSL certifikat kod velikih firmi, a kod izdavanja ovog certifikata se web stranica i firma detaljno pregledavaju. Cijena ovog certifikata je najskuplja, no u njoj nudi ogromnu sigurnost kod posjetitelja.

Treba li web stranica SSL certifikat?

Ovisno o tome koje je vrste web stranice, ovisi i da li je potreban SSL certifikat. Kod stranica koje nude informacije i ne nude nikakav upis podataka, SSL je nebitan. S druge strane, ako na stranici nudite upis podataka od korisnika ili kartica od banke, tada je SSL certifikat neophodan dodatak za stranicu. On će omogućiti kriptiranje upisanih podataka i nemogućnost njihove zloupotrebe.

Gdje kupiti SSL certifikat?

SSL certifikat se ne kupuje, već iznajmljuje. Ako želite kupiti certifikat za web stranicu, to možete učiniti na web registru Domenca. Na njemu osim samog SSL-a možete registrirati i domenu za web stranicu. Internet postaje sadašnjost i budućnost, te su oči javnosti uprte u njega. Budite u korak s konkurencijom i krenite s prezentacijom vašeg poslovanja online.

Loading Facebook Comments ...
Wordpress website enhanced by true google 404