Sigurnije kočenje uz zimske gume na autu

Svi vozači zasigurno se žele osjećati što sigurnije tijekom vožnje. Kako bi ta sigurnost bila na što višoj razini, potrebno je zadovoljiti nekoliko kriterija. Prije svega, vrlo je važno da je automobil potpuno tehnički ispravan, odnosno da nema nikakvih kvarova. Također, vrlo je važno da su kočnice potpuno ispravne kako biste na vrijeme mogli zaustaviti vozilo.

No, uz kočnice se još vežu i gume koje također moraju biti odlične kvalitete. Kada je riječ o vožnji po zimi, tada su zimske gume gotovo neophodne ako se želite osjećati sigurnije u vožnji. Iako je riječ o nešto višem trošku, uvijek možete potražiti neku akciju zimskih guma i tako uštedjeti.

Dali je Michelin napravio najbolje gume za sve sezone?

Ljetne i zimske gume

Želite li biti najsigurniji, tada je najbolje da imate dva seta guma, odnosno ljetne i zimske gume za auto. Obje vrste prilagođene su određenim uvjetima na cesti i najbolje su upravo za takvo vrijeme. Ljetne gume će tako biti najbolje u vrijeme kada vladaju visoke temperature i kada je asfalt redovito vrlo vruć. Izrađene su od takve legure plastike koja će im omogućiti dugotrajnost pri takvim uvjetima, ali i puno bolje performanse kočenja.

zimske gume za auto
Želite li biti najsigurniji, tada je najbolje da imate dva seta guma, odnosno ljetne i zimske gume za auto.

Automobilske zimske gume su prventstveno namijenjene za vožnju u zimskim uvjetima, a to podrazumijeva puno kiše, snijega, lega i ostalih nepovoljnih vremenskih uvjeta. One se u takvim uvjetima bolje snalaze zbog drugačijeg profila od kojeg su napravljene pa će kočenje na cestama prekrivenim snijegom i ledom ipak biti puno učinkovitije. Ipak, ne očekujte čuda, već prilagodite vožnju uvjetima na cesti.

Pročitajte više na https://www.motostranice.com/sigurnije-kocenje-uz-zimske-gume-na-autu/

Loading Facebook Comments ...