Regali za dnevni boravak koji će vas oduševiti

Uređenje dnevnog boravka jedan je od najvažnijih dijelova uređenja koje ćete obaviti u svom domu. Dnevni boravak mjesto je gdje ćete provoditi najveći dio vremena tijekom dana – sami ili u društvu, uživajući u dobrim filmovima, društvenim igrama, knjigama ili pak razgovoru. 

Upravo radi toga, svaki dio namještaja u dnevnom boravku mora biti pomno odabran i usklađen, kako biste si stvorili najugodniji prostor mogući. Odabir lijepog regala za dnevni boravak tu igra veliku ulogu, s obzirom da je regal, uz sofu, najprimjetniji dio svakog dnevnog boravka.

Pripazite na dimenzije namještaja

Stil i dizajn regala za dnevni boravak, naravno, veoma je bitan, no dimenzije su prvo što ćete primijetiti kada uđete u prostoriju. Imate li manji dnevni boravak, uvijek se preporučuje da se biraju manji regali za dnevni boravak ili oni koji dolaze u više komada koji se mogu različito složiti, prema potrebi. 

Trebalo bi izbjegavati rmodele koji sežu do stropa, pogotovo ako time djelomično zaklanjaju prozor te se radije odlučiti za onaj koji ladice i ormariće ima pri dnu, dok su u razini pliće, otvorene police.

Boje su važne kod uređenja doma

Regali za dnevni boravak trebali bi se uklopiti s ostatkom prostorije po dizajnu. Ipak, neke općenite smjernice su: 

  • izbjegavanje tamnijih boja
  • izbjegavanje velikih jednoličnih površina. 

Tamne boje dobre su imate li vrhunsko osvjetljenje u prostoriji. Ipak, dnevnom boravku lako mogu dati taman i skučen izgled ako osvjetljenje nije savršeno optimizirano. Velike jednobojne površine mogu biti simpatičan dodatak ako su osmišljene dobro, no češće izgledaju dosadno i prazno. Stoga je bolje odabrati model koji velike jednobojne površine razbija drugim materijalima – poput panela u drugoj boji ili pak stakla.

Svjetlost u dnevnom boravku

Klasični regali za dnevni boravak zauzimaju dosta prostora, pa se često dogodi da u prostoru stvaraju sjene i ne dopuštaju tok svjetla tijekom dana. To se lako može izbjeći ako za sebe pronađete model s mnogo staklenih površina ili pak otvorenih polica. Staklene police također su odličan trik za propuštanje svjetla kroz prostor, a mnogi regali za dnevni boravak dolaze i s integriranim unutrašnjim osvjetljenjem, koje je odlična opcija za ambijentalnu rasvjetu.

Loading Facebook Comments ...