Promijenite izgled umetcima za kosu

Bilo da želite da vaša kosa izgleda bujnije ili vam je pak u cilju da napokon imate duge lokne za koje nemate strpljenja čekati da narastu, umetci za kosu odlična su opcija. I to bilo da ih postavljate na kraće periode ili ih pak planirate nositi mjesecima.

Pronađite frizera koji će vam ih postaviti i uživajte u osvježenom novom izgledu kose.

Birajte pametno dodatke za kosu

Postoji nekoliko vrsta i podjela umetaka za kosu, a najčešće se dijele na:

  • trajne 
  • privremene

Trajni umetci za kosu odlična su ideja ako istu dužinu i frizuru želite zadržati nekoliko mjeseci, na primjer, dok čekate da vam izraste prirodna kosa. Ako pak želite brze promjene koje ćete lako moći poništiti, onda su privremeni umetci za kosu bolji odabir. Iako ćete ih morati stavljati sami, uvijek imate kontrolu nadi time kako su postavljeni i želite li ih uopće nositi. Veoma je važno birati pametno između ove dvije vrste, jer svaka ima svoje prednosti i mane!

Materijal umetaka za kosu je vrlo važan

Osim što kosu mogu produžiti i učiniti bujnijom, umetci za kosu mogu također pomoći i u promjeni frizure. Ako ste uvijek željeli dugu ravnu kosu ili pak vesele kovrče, pomoći njih to možete postići. Ipak, imajte na umu da veliku ulogu u trajnosti iih frizura ima i materijal. 

Trajni umetci za kos
Umjetci za kosu učine vašu kosu dužu ili bujniju

Sintetičke vlasi u umetcima za kosu zadržati će oblik i nakon pranja, dok ćete umetke od prave kose ponovno morati stilizirati po volji. Ipak, prava kosa uvijek će djelovati stvarnije od umjetne, koja je općenito često osjetljivija te će brže početi izgledati umjetno i tražiti zamjenu.

Ricinusovo ulje iz ekološkog uzgoja

Želite saznati kako ojačati kosu i njen brži rast? Onda si pročitajte članak “Ricinusovo ulje za brigu o koži i kosi“.

Pažljivo s kosom

Na kraju, kod odabira bilo kojih ekstenzija za kosu, imajte na umu kako morate biti veoma pažljivi. Trajne ekstenzije za kosu lijepe se za prirodne vlasi kose, najčešće keratinskim ljepilom. Iako u pravilu ne bi trebale oštetiti kosu, ako se za njih ne brinete valjano ili pak nisu postavljene kako treba, mogu uzrokovati oštećenja na kosi. Zato kod trajnih varijanti pratite upute koje vam je dao frizer.

Također, pazite i na opterećenje na kosu, pogotovo ako imate oštećenu, tanku i rijetku kosu, jer je veoma lako pogriješiti sa stavljanjem privremenih umetaka za kosu te ju pretjerano opteretiti. A to može uzrokovati ispadanje i pucanje vlasi.

Pročitajte i članak sa naslovom “Essence maskara podiže trepavice na viši nivo“.

Loading Facebook Comments ...