Promijenite boju svojih očiju uz kontaktne leće u boji

U posljednje vrijeme za korekciju vida kod osoba s nešto većim dioptrijama sve više se koriste kontaktne leće koje u potpunosti olakšavaju probleme vida, ali i obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Ponajviše s obzirom da su puno udobnije i funkcionalnije od korekcijskih naočala. 

Ipak, na tržištu se pojavio i novi trend, a to su kontaktne leće u boji koje su vrlo atraktivnog izgleda te korisnicima, osim korekcije vida, omogućavaju i potpunu transformaciju boje očiju.

Koju vrstu kontaktnih leća u boji odabrati

Kontaktne leće u boji zbog svoje popularnosti postale su vrlo tražene, a njihova specifičnost u odnosu na klasične sastoji se u tome da su na području šarenice obojene određenom bojom. Unatoč svojoj obojenosti, one su na sredini prozirne kako bi korisnici mogli normalno vidjeti sve oko sebe. U tom smislu danas na tržištu postoje tri:

  • Prozirne – služe za pojačavanje prirodne boje očiju
  • Neprozirne – služe za potpuno mijenjanje prirodne boje očiju, a dolaze u smeđoj, zelenoj, plavoj, ljubičastoj, sivoj i drugim bojama
  • Kontaktne leće u boji za scensku upotrebu – služe za postizanje posebnih efekata kao što su vampirske ili svemirske oči

Uskladite svoja očekivanja kada je u pitanju vid

Iako je korištenje kontaktnih leća u boji u posljednje vrijeme vrlo popularno i kod onih koji imaju problema s vidom, ali i kod onih koji od toga ne pate, važno je prije same njihove kupnje biti upoznat s nekim njihovim specifičnostima te uskladiti svoja očekivanja s njima. 

Kontaktne leće u boji
Kontaktne leće u boji za scensku upotrebu

Naime, kod onih kod kojih je samo jedan dio leće obojen, uslijed treptanja može doći do pomicanja zbog čega nećete imati potpunu prekrivenost šarenice bojom, što će vjerojatno izgledati neprirodno. Isto tako uslijed proširenja zjenice može doći do nepodudarnosti veličine prirodne šarenice i obojenog dijela leće što će također izgledati neprirodno, a istovremeno će doći i do poremećaja u vidnom polju.

Jednostavno rukovanje i stavljanje u oči

S obzirom da su kontaktne leće u boji ipak novina ipak postoje određene nepoznanice vezane uz njih, a najveća se tiče njihove sigurnosti. Stručnjaci napominju da su one u potpunosti jednako sigurne kao i klasične, neobojene kontaktne leće. 

Kako brzo i jednostavno staviti kontaktne leće u boji

Glavno pravilo kojeg se treba pridržavati tijekom njihovog rukovanja je vođenje dobre higijene. Dobro je svakako savjetovati se i s liječnikom o tome jesu li dobar izbor za vas, a ukoliko ih nosite samo povremeno savjetuje se korištenje dnevnih kontaktnih leća u boji.

Loading Facebook Comments ...