Pripremite se za zimu uz nove nosače za skije

Iako zima još nije ni blizu, vrijeme pripreme za novu skijašku sezonu odavno je počelo. Ljeto je savršeno vrijeme da popunite svoju skijašku opremu prije no što u trgovinama nastanu gužve. Ali također i da uložite u nove nosače za skije koji će prenošenje skija na željenu destinaciju učiniti jednostavnijim.

Možete ih pronaći u brojnim trgovinama s autoopremom, od onih lokalnih pa sve do web trgovina koje također nude velik izbor.

Dobar odabir dodatka za auto

Prije svega, važno je dobro odabrati nosače za skije – odabir ovisi o opremi koju već imate, ali i o:

Nosači za skije za auto najčešće se postavljaju na univerzalne krovne nosače, pa je važno odabrati modele koji odgovaraju univerzalnim nosačima, ako ih već imate. Ako ih nemate, nosače za skije možete kupiti u kompletu s univerzalnim nosačima (što je najjednostavnija opcija). Pri tome trebate pripaziti na veličinu i model automobila koji imate te tip krova, kako biste univerzalne nosače mogli sigurno montirati na krov svoga vozila.

Prilagodite se uvjetima na cesti

Uz to, nemojte zaboraviti provjeriti koliko se pari skija može prevoziti na vašem nosaču za skije. Iako vam može izgledati kako će na njega stati i više no što je propisano, imajte na umu kako to može ugroziti sigurnost vas i vaših suvozača na cesti. 

Nosači za skije za auto
osači za skije mogu nositi između jednog pa sve do sedam pari skija

Općenito, automobilski nosači za skije mogu nositi između jednog pa sve do sedam pari skija, pa je važno odabrati odgovarajuće modele za vaše potrebe. Tijekom vožnje također imajte na umu kako skije zbog naglih promjena smjera ili kočenja mogu odletjeti s auta, pa vozite umjereno i smireno te izbjegavajte velike brzine.

Novi ili rabljeni nosači za skije

Danas se na tržištu osim novih nosača za skije za auto često mogu pronaći i oni već rabljeni. Cijene su često mnogo povoljnije, pa je njihova kupnja veoma primamljiva opcija. Komplikacija kod kupnje nosača za skije koji su rabljeni prije svega je što oni moraju odgovarati univerzalnom nosaču koji imate, što može biti poprilično teško za pronalazak.

Video: Univerzalni krovni nosači Nordrive

Uz to, važno je pronaći nosače za skije koji nemaju tragove korištenja i oštećenja, jer ona mogu utjecati na sigurnost u vožnji. Kako su oni na automobilu na otvorenom i na različitim uvjetima, tijekom vremena to može utjecati na njihov integritet i kvalitetu, što je veoma važno provjeriti prije kupnje. Ipak, trebate li one koje ćete koristiti jednom godišnje, rabljeni auto nosači za skije savršeno su dobra opcija.

Loading Facebook Comments ...