Prednosti H7 LED žarulje

Halogene sijalice polako postaju povijest, a na tron iz dana u dan sve više stupa LED rasvjeta. Unazad 10ak godina LED tehnologija rasvjete popularizira sve nevjerojatnom brzinom, a glavni razlog tome je što pruža bolji i dugotrajniji rad.

Osim što se LED tehnologija koristi za rasvjetu raznih prostora, H7 LED žarulja je odlična zamjena za halogene sijalice.

Prednosti H7 LED žarulje

Kao što smo već u uvodu napisali, LED tehnologija ima niz prednosti u odnosu na obične halogene sijalice. Prva prednost koja je ujedno i najveća je dugotrajnost. H7 LED žarulja traje znatno dulje u odnosu na obične halogene, a njen deklarirani vijek trajanja je 50 tisuća radnih sati. Također, za rad LED žarulje troše znatno manje energije u odnosu na halogene sijalice. To znači da korištenjem H7 led žarulje olakšavate rad vašem automobilu, jer halogene sijalice stvaraju više opterećenja alternatoru i na taj način otežavaju rad motora. Ovo i nije toliko velika prednost kod novijih auta, no kod starijih ćete zasigurno osjetiti razliku.

Kao prednost H7 LED žarulje mogli bismo navesti i to da je njeno kućište aluminijsko, a to znači da ono dobro odvodi toplinu i da je otporno na razne okolne prijetnje. Također, neke LED žarulje imaju u sebi i ugrađen “mini” ventilator koji se brine o tome da se one ne bi ni u jednom slučaju pregrijale.

Dolazimo i do jedine negativne strane LED žarulja, ali samo u početku. LED žarulja je nešto skuplja u odnosu na halogene, no ukoliko gledate na dugoročne staze i njenu dugotrajnost, te manju potrošnju energije, kupnjom H7 LED žarulje ćete zapravo uštedjeti.

Isplati li se postavljanje H7 LED žarulje u automobil?

Vjerujemo da ste iz teksta mogli zaključiti kako H7 LED žarulja u odnosu na halogene obične sijalice ima nevjerojatno puno prednosti. Upravo zbog toga naš odgovor na pitanje isplati li se postaviti LED žarulje i zamijeniti halogene sijalice je zasigurno da.

Gotovo da nema negativnih strani LED žarulja, te je upravo to razlog zbog čega biste trebali razmisliti o njenom postavljanju u automobil.

Loading Facebook Comments ...