Osvijetlite prostor zidnim lampama

Kupaonska rasvjeta

Kada je u pitanju kupaonica, onda je pronalazak prave rasvjete dodatno kompliciran. U kupaonici rijetko imamo rasvjetna tijela koja nisu trajno postavljena, poput podnih lampi. Zbog specifičnih uvjeta u kupaonici, idealna kupaonska rasvjeta također mora biti i otporna na uvjete visoke vlage i temperatura u prostoru, pa je stoga kupaonska rasvjetna tijela potrebno birati za uvjete u kojima će se nalaziti. 

Generalno, kupaonska rasvjeta trebala bi se sastojati od barem dva izvora svjetla – jedno, glavno rasvjetno tijelo možete koristiti za rasvjetu općenito, a drugo, kod ogledala, pomoći će vam kod poslova poput održavanja higijene, brijanja i šminkanja u kupaonici.

Savršena alternativa za rasvjetu

Zidne lampe u domu odlična su alternativa za osvijetljavanje prostora, bez obzira je li u pitanju:

  • Rasvjeta uz koju ćete se opuštati
  • Rasvjeta koju koristite dok radite

Ipak, veoma je važno znati zašto kupujete zidnu lampu, kako biste svoj odabir mogli prilagoditi potrebama u prostoru. 

Zidne lampe se koriste u raznim dijelovima doma

Klasične zidne lampe odlična su alternativa glavnoj rasvjeti, jer nude precizno i jako osvijetljavanje na radnoj površini ili pak nježno i raspršeno svjetlo savršeno za druženje ili opuštanje kada padne mrak. Upravo radi toga, zidne lampe se koriste u raznim dijelovima doma – od kupaonske rasvjete, koja mora biti jaka i dobro osvijetljavati, pa sve do spavaće sobe u kojoj noćna svjetla trebaju prije svega biti nježna.

Prevarite svoje oči

Jedan od najčešćih razloga iz kojih se ljudi odlučuju na uklapanje zidnih lampi u svoj dom je činjenica da one veoma lako prostor mogu učiniti naoko većim i višim. Ovaj je trik pogotovo važan ako prostorija ima nizak strop, a uz to je i lošije osvijetljena tijekom dana, zbog čega će se činiti još nižom no što uistinu jest.

Loading Facebook Comments ...