Odlične mogućnosti pri korištenju HR domene

Specifičnosti HR domene

Za one koji to ne znaju, HR domena je zapravo nacionalna domena u Hrvatskoj. Svaka država ima jednu takvu i prije svega karakterizira je kratica koje predstavlja kraticu te države. Primjerice, ako ste vidjeli ekstenziju .SI, možete odmah znati da je riječ o slovenskoj nacionalnoj domeni, ekstenzija .RS predstavlja srpsku nacionalnu domenu itd. 

Osim toga, postoje različite vrste i različita pravila koja vrijede pri registraciji pa tako možemo razlikovati:

  • Besplatnu 
  • Naplatnu

U nastavku pročitajte što vam koja od njih nudi te se odlučite za onu najprikladniju.

Besplatna HR domena s određenim pravilima

Za sve korisnike koji imaju neki svoj obrt, poduzeće i slično te ga žele predstaviti putem web stranice, jedna od opcija je i korištenje besplatne HR domene. Ona omogućuje upravo to, ali bit će potrebno da se pridržavate određenih pravila prilikom registracije.

Hrvatski hosting web stranica
Hrvatski hosting web stranica se mnogima pokazao kao odlično rješenje te ga danas bira sve više korisnika.

Smještaj web stranica na poslužitelju

Kada ste riješili problem oko registracije HR domene, potrebno je još izraditi web stranice i nakon toga ih smjestiti na neki poslužitelj, ili po potrebi zakupiti cijeli poslužitelj za vlastite potrebe. Za to ćete morati ugovoriti uslugu hostinga web stranica. Ona podrazumijeva to da ih smjestite na neki poslužitelj, povežete ih pomoću domene i nakon toga im korisnici mogu pristupiti u bilo koje vrijeme, s bilo kojeg mjesta.

Postoje različite vrste, ali 3 su najpopularnije:

  • Dijeljeni hosting
  • VPS
  • Zakup cijelog poslužitelja

Svaka vrsta hostinga ima svoje prednosti i mane te unutar tih vrsta možete birati različite prilagođene pakete koji imaju uključene različite usluge. Isto tako, možete se odlučiti za neku stranu tvrtku putem koje ćete ugovoriti ovu uslugu, ili se možete odlučiti za hrvatski hosting koji vam također može puno toga ponuditi.

Loading Facebook Comments ...