Od srama do samopouzdanja

Proces izrade perika od prave kose

S obzirom na to da su perike od prave kose puno bolji izbor za oboljele od malignih bolesti, sve je veći broj pacijenata koji ih žele jer izgledaju poput prave kose, no važno je znati kako je proces njihove izrade vrlo kompleksan. Tome je tako zbog toga što se perike od prave kose ne mogu proizvesti strojno i u velikim količinama u tvornici, već kosa za njih dolazi od donatora kojih nema tako puno. 

Ipak, u Hrvatskoj je pokrenut niz akcija u kojima ljudi daruju svoju kosu za izradu ovakvih perika kako bi pomogli oboljelim ženama. Proces izrade je dug pa je tako za izradu jedne potrebno i do mjesec dana (oko 120 radnih sati). 

Umetci za kosu od prave kose

Uz ekstenzije i perike, vrlo popularan frizerski dodatak  su i umetci za kosu. I oni mogu biti proizvedeni od sintetičkih vlakana, ali i od prave kose. Umetci za kosu od prave kose su najbolji izbor jer ih je gotovo nemoguće uočiti. Vrlo se brzo i jednostavno postavljaju, a uvelike doprinose sveukupnom izgledu kose. Najčešće ih koriste osobe koje nisu u potpunosti izgubile kosu u slučaju bolesti ili osobe koje samo žele brzu transformaciju i osvježenje svog izgleda u kratkom roku. 

Umetci za kosu
Uz ekstenzije i perike, vrlo popularan frizerski dodatak  su i umetci za kosu.

Obogatite frizuru

Važno je znati kako klasični umetci za kosu ne doprinose poboljšanju dužine ili gustoće kose, već samo obogaćuju frizuru u obliku repa ili šiški.

Umetci za kosu u obliku repa

Vrlo lako se postavljaju, neovisno o tome je li kosa duga ili kratka. Ovaj umetak za kosu omogućava postizanje duljeg i bujnijeg repa. Postavljanje je vrlo jednostavno, a sastoji se od toga da se umetak pričvrsti na skupljenu kosu uz pomoć izdvojenog pramena koji se omota oko repa te prikriva prijelaz između prirodne kose i umetka, dajući prirodan izgled. 

Loading Facebook Comments ...