Nosači za bicikl idealno su rješenje za ljubitelje biciklizma

Topliji mjeseci u godini podrazumjevaju pojavu mnogobrojih bicikala na našim ulicama. Bilo da je riječ o rekreativnim korisnicima koji bicikle voze u slobodno vrijeme, održavajući svoju tjelesnu formu ili o ljudima koji ih voze iz praktičnih razloga, kao prijevozno sredstvo do posla, činjenica je da je bicikl postao vrlo popularno prijevozno sredstvo. Postoje i oni koji se rijetko odvajaju od njih pa čak i godišnji odmor planiraju provesti na biciklu. S obzirom da je tada riječ o prilično dalekom putovanju, a bicikl je svojom veličinom nemoguće smjestiti unutar automobila, nosači za bicikl stvoreni su upravo za takve eutuzijaste biciklizma.

Postavljanje nosača za bicikl

Kao što je svaka osoba drugačija na svoj način, to je slučaj i s većinom bicikala i osobnih automobila. Stoga je i samo postavljanje bicikla na nosače velik pothvat i trebalo je osmisliti najbolji i najsigurniji način za postavljanje i prijevoz bicikla na automobilu. Najučestalija metoda prijevoza je na krovu stoga su za automobil potrebni krovni nosači za bicikl. Ovakav način prijevoza omogućava prijevoz nekoliko bicikala u isto vrijeme, a velika je prednost u tome da vam bicikli ni na koji način ne ometaju vidljivost prilikom vožnje. Neki modeli automobila na sebi već imaju ugrađene nosače na krovu, a ako to nije slučaj, onda ćete morati i njih kupiti.

Druga vrsta su nosači za bicikl koji se nalaze na stražnjim vratima. Bicikli postavljeni na stražnja vrata vam mogu predstavljati problem prilikom vožnje jer umanjuju vidljivost. No, prednost vožnje bicikala na stražnjim vratima je što na krov možete postaviti neki drugi koristan dodatak, poput krovnih kutija, koje će vam omogućiti još više prostora za vaše osobne stvari.

Treći način postavljanja nosača za bicikl je na kuku za vuču, ali ovakvi nosači za bicikl su najmanje popularni zbog svoje visoke cijene.

Posebni nosači za bicikl

U zadnje vrijeme prilikom kupnje automobila, neki modeli dolaze s već ugrađenim nosačima za bicikl. Posebnost ovih nosača za bicikl je u tome što su ugrađeni u stražnji branik auta te se daju izvući ili ako je potrebno, u potpunosti pospremiti. Ova inovacija pojavila se na Opelovim automobilima, ali nije postala iznimno popularna jer znatno povisuje cijenu automobila i manje se isplati od tradicionalnih nosača za bicikle.

Loading Facebook Comments ...