Koloidno srebro je prirodni antibiotik

Prvo koloidno srebro (https://www.behealthy.hr/koloidno-srebro) proizvedeno je 1924. i u to vrijeme se uglavnom koristilo kao moćno sredstvo u borbi protiv virusnih i bakterijskih infekcija. Kasnije je u istraživanjima potvrđeno da je srebro najjači poznati antiseptik koji ujedno posjeduje i svojstva antibiotika.Brojnim ispitivanjima dokazano je da svi patogeni organizmi u prisutnosti koloidnog srebra ne mogu preživjeti duže od nekoliko minuta. Međutim, farmaceutska industrija koloidno srebro je postupno potpuno zamijenilo antibioticima, a od 1999. njegova je uporaba je u nekim dijelovima svijeta potpuno zabranjena. Objašnjenje je bilo da može izazvati argiriju ili promjeniti boju tena u osoba nakon dugoročnog korištenja, pri čemu ten postaje srebrno siv.

Koloidno srebro – primjena

Koloidno srebro može potaknuti prirodnu sposobnost organizma da se samo iscjeli, što na kraju dovodi do uspostave ravnoteže na svim razinama. Koloidno srebro uništava glavne uzročnike većine oboljenja od parazita, bakterija, virusa i različitih opasnih gljivica.

Ionsko-koloidno srebro može pomoći u liječenju mnogih bolesti, a neke od njih su respiratorne infekcije, problemi sa sinusima, kožna oboljenja, visoki tlak te srčana oboljenja. Također, koloidno srebro pomaže kod upala zubnog mesa i kod pojave afti, zatim kod upale oka i ječmenca  te različitih smetnji slabe probave, želučanih i crijevnih oboljenja, hemeroida, alergije, itd. Uz sve to, pomaže i pri mnogim problemima a kožom, kosom i tenom.

Primjeri iz prošlosti

Srebro kao metal poznato je i cijenjeno još od davnina. U davnoj prošlosti, kada medicina nije bilo toliko razvijena te nam antibiotici nisu bili poznati, primjećeno je da su ljudi koji su svoju vodu čuvali u srebrnim posudama bili otporniji na razno razne bolesti koje su tada harale. A čak i ako bi i obolili, puno brže bi se oporavili. Također, bogati društveni sloj koji je koristio srebrno suđe i pribor za jelo puno je manje patio od infekcija probavnog trakta, koje su tada bile vrlo ozbiljno zdravstveno stanje.

U ratovima kojih je nažalost ljudska povijest puna, uočeno je da rane u bitci puno lakše zarastaju ako se dezificiraju u tzv. srebrnoj vodi što nije bilo ništa drugo već koloidno srebro. Velik je niz takvih primjera iz prošlosti koji nam govore da postoji nešto u koloidnom srebru što utječe na naše zdravlje na mnogo načina te pomaže pri zacjeljivanju rana i ozljeda.

 

Loading Facebook Comments ...