Individualna psihoterapija i kao pomoć partnerima u vezi

U današnje vrijeme svijest o postojanju raznih mentalnih problema s kojima se borimo sve se više i više podiže. Nedostatak vremena za sebe, sve veći stres s kojim se svakodnevno moramo nositi i sve brži stil života jasno su negativno utjecali na zdravlje mnogih ljudi.

Zato je individualna psihoterapija postala važan dio života za mnoge. Odlična je i za partnere, bilo one u vezi ili one u braku te se mnogi odlučuju za nju kako bi riješili probleme koji su se nagomilali.

Korak na bolje za bolji život

Individualna psihoterapija odličan je prvi je korak prema boljem životu. Mnogi od nas bore se s problemima s kojima sami ne možemo izaći na kraj. Individualna psihoterapija može nam pomoći:

  • Razriješiti probleme
  • Dati nam uvid u probleme iz nove perspektive
  • Pomoći nam da se nosimo s problemima

U tome će vam pomoći psihoterapeut stoga je bitno da s njim budete potpuni iskreni jer samo tako će cjelokupna terapija biti uspješna.

Povjerenje i povjerljivost

Svaki razgovor između psihoterapeuta i klijenta na individualnoj psihoterapiji je povjerljiv. Ovakva atmosfera bitna je kako bi se tijekom individualne psihoterapije stvorilo otvoreno okruženje u kojemu se klijent može potpuno opustiti. Samo se u potpuno otvorenoj komunikaciji mogu početi rješavati problemi koji vas muče.

Suradnja između klijenta i psihoterapeuta

Individualna psihoterapija temelji se na međusobnoj suradnji psihoterapeuta i klijenta. Upravo radi toga veoma je važno uvijek imati na umu kako je i vaše mišljenje važno. Ako vam ne odgovara način na koji se ovaj proces odrađuje, veoma je važno da to napomenete svom psihoterapeutu. 

Trajanje psihoterapije

Individualna psihoterapija najčešće traje oko sat vremena. Učestalost sastanaka ponajviše ovisi o tome koja je težina vaših problema, no najčešće se radi o jednom do dva termina tjedno do jednog termina svaka dva tjedna. Veoma je važno redovito odlaziti na individualne terapije i ne preskakati termine. Tako omogućujete kontinuirani rad na problemima bez previše gubljenja vremena.

Moderna terapija

Individualna psihoterapija tradicionalno se odrađuje uživo, najčešće u ambulantama i uredima psihoterapeuta. Ipak, moderne tehnologije omogućile su da je možete imati i od kuće. Tu na scenu stupaju programi poput Skypea, koji omogućuju video pozive preko kojih se individualna psihoterapija može odraditi na gotovo isti način kao i uživo, bez obzira gdje se nalazite.

Loading Facebook Comments ...