Idealno rješenje za uzgoj biljaka u kontoliranim uvjetima

Tražite li pouzdan i jednostavan način uzgoja biljaka tijekom cijele godine, vjerojatno ste do sada naišli na mnoga rješenja vrijedna spomena. Ipak, nema pouzdanijeg i boljeg rješenja od growboxa, koji vam omogućuje da u potpunosti kontrolirate uvjete u kojima će se biljke razviti, osiguravajući vam tako maksimalnu dobit za uložen trud. 

Uz to, growbox vam omogućuje korištenje manje kemikalija za vrijeme uzgoja, jer su biljke u potpunosti zaštićene od bolesti i nametnika koji vrebaju izvana.

Siguran i kontroliran uzgoj biljaka

Growbox je sve češći izbor mnogih uzgajivaća kada se radi o uzgoju manje količine biljaka. Razlog tomu je potpuna kontrola uvjeta u kojima se biljke uzgajaju. Osim količine svjetla i vode koju biljka dobiva te kvalitete tla, u njemu možete kontrolirati i:

  •  kvalitetu zraka
  •  količinu ugljikovog dioksida i vlage u zraku
  •  zemperaturu

Tako možete stvoriti idealne uvjete za rast i razvoj vaših biljaka. Growbox je stoga idealan ako u svom domu želite uzgajati biljne vrste koje nisu prilagođene klimi u kojoj živite te nebi preživjele u uvjetima u kojima se nalazite.

Eko uzgoj biljaka

Growbox je također odlična opcija za sve koji se žele baviti ekološkim uzgojem bez korištenja pesticida. S obzirom da se biljka uzgaja u zatvorenom prostoru, ona neće doći u dodir s različitim uzrocima štete i manjeg uroda poput raznih biljnih bolesti, gljivica i štetočina s kojima se može susresti u prirodi, pa će samim time i urob biti veći. Uz to, tijekom rasta možete u potpunosti kontrolirati uvjete uzgoja kako bi oni odgovarali trenutnim potrebama biljke, i tako dodatno povećati kvalitetu i količinu uroda.

Za male i velike sustave vrtlarstva

Ako s ovim vrtlarskim dodatkom tek počinjete, osnovni sustav koji će vam biti potreban sastoji se od:

  •  svjetla sa žaruljama koje glume sunčevu svjetlost
  •  filtera za zrak
  •  ventilacije
  •  medija u koji ćete posaditi biljku
  •  šatora ili kakvog drugog zatvorenog prostora u kojem će se nalaziti vaša biljka. 

Veći sustavi također mogu imati senzore za mjerenje količine vlage i CO2 u zraku, kontrolu temperature u zraku te kontrolu količine nutrijenata u mediju u kojem se biljka nalazu. A to je pogotovo važno ako biljke u svom growboxu uzgajate u vodi.

Loading Facebook Comments ...