Gume za auto kao ključni elementi sigurnosti

Gume za auto predstavljaju glavni element po pitanju vozačke sigurnosti i performansi vozila. Njihova uloga je ključna u održavanju stabilnosti, upravljivosti i prianjanju vozila na cesti. Isto tako, važni su i dodatni dijelovi, kao što je auto kompresor, kako biste bili sigurni da će sve biti podešeno kako treba.

Zato ćete u ovom članku saznati sve što ste oduvijek htjeli znati o ovim dijelovima automobilske opreme i zašto je ona vrlo važna. 

Što je auto kompresor

Za one koji možda nisu čuli za ovaj dio automobilske opreme, auto kompresor je uređaj koji služi za mjerenje tlaka u gumama te njihovo pumpanje. Naime, tlak u gumama je vrlo važna stavka koju nažalost mnogi vozači zanemaraju. No, pri kupnji vozila, ali i pri kupnji guma, dobit ćete savjet koji tlak bi trebao biti u vašim gumama za auto.

auto kompresor za napuhavanje guma
Ako želite da vaše gume traju, najbolje je provjeriti priručnik za upotrebu i održavati gume napumpane do razine koju preporučuje proizvođač automobila. To možete sami uraditi pomoću auto kompresora.

Kako ne biste trebali odlaziti kod automehaničara, vulkanizera ili na neko drugo mjesto da izmjerite taj tlak, možete kupiti auto kompresor i pomoću njega vrlo jednostavno saznati taj podatak. A ako vidite da je tlak previsok ili prenizak, pomoću istog uređaja možete tlak u gumama dovesti na odgovarajuću razinu.

Odabir najboljih guma za auto

Jedno od pitanja koje si vozači često postavljaju je koje su najbolje gume za auto i koje da kupe. Odlučite se možete između tri vrste:

  • Zimske 
  • Ljetne 
  • Cjelogodišnje
9 osnovnih savjeta za kupnju najboljih kotača za terensku vožnju. Mnogima su čelični naplatci za auto sinonim za čvrstoću, ali i vožnju auta.

Naravno, mnogi vozači smatraju da su najbolje cjelogodišnje jer ih nije potrebno mijenjati nakon svake sezone, odnosno namontirate ih na auto i uvijek ih koristite.

Loading Facebook Comments ...