Destilirana voda se koristi na više mjesta u autu

Možda toga i niste svjesni, ali voda je jedna od važnijih stvari koja se koristi u automobilu. I koristi se u više različitih sustava. A najčešće se stavlja u istu rečenicu s rashladnom tekućinom. Ona je vrlo bitna za pouzdan rad motora auta u ljetnim i zimskim mjesecima. Nalazi se u hladnjaku auta i odvodi suvišnu toplinu u atmosferu.

Sastoji se zapravo od mješavine koju čini posebno sredstvo protiv smrzavanja i korozije te vode. Iako ona može biti i obična, preporučuje se korištenje destilirane vode jer ona ima puno prednosti u odnosu na onu običnu, primjerice iz slavine.

Važnost destilirane vode u automobilu

Kao što je navedeno ranije, destilirana voda u automobilu se koristi u razne svrhe. Ona je bolja od obične po tome što ne sadrži razne tvari koje mogu oštetiti dijelove motora. Takve tvari mogu se pronaći u običnoj vodi iz slavine i zbog toga biste kasnije mogli imati puno problema s motorom. Zato je najbolje u trgovini s autodijelovima kupiti destiliranu vodu i samo nju koristiti za bilo kakve namjene u automobilu.

Osim za mješavinu rashladne tekućine, još se koristi i za:

  • Akumulatore
  • Tekućine za čišćenje stakla itd.

Njezina cijena nije visoka pa se svakako preporučuje da je kupujete po potrebi.

Čišćenje vjetrobranskog stakla

Svim vozačima je poznat problem čišćenja vjetrobranskog stakla. Kada su ceste mokre, vozite li se iza nekog drugog auta, vrlo vjerojatno ćete imati problema sa zaprljanim staklom. A tada ne pomaže ništa drugo osim korištenje tekućine za vjetrobransko staklo. Koristi li se za to obična voda, to će dovesti do još većeg zaprljanja stakla jer ona ostavlja trag.

Destilirana voda za čišćenje stakla
Destilirana voda može se koristiti i za čišćenje vetrobranskog stakla

Destilirana voda kao tekućina za čišćenje vjetrobranskog stakla je tako najbolja opcija. Neće ostavljati trag, a ono što ostane na karoseriji zasigurno neće imati negativan utjecaj na moguće hrđanje i slično.

Kupujte veća pakiranja destilirane vode

Želite li dodatno uštedjeti, uvijek se isplati kupovati veća pakiranja destilirane vode. U manjim trgovinama se uglavnom mogu pronaći one kapaciteta od 1 litre, no potražite li malo po nekim boljim, specijaliziranim trgovinama s autoopremom, pronaći ćete i one većeg kapaciteta.

Video: Zašto biste u automobilu trebali koristiti destiliranu vodu

Isto tako, možete pogledati i ponudu u online trgovinama s autoopremom jer one nerijetko nude niže cijene.

Destilirana voda za korištenje u automobilu je svakako nešto što se uvijek isplati imati pri ruci jer nikad ne znate kad vam može zatrebati.

Loading Facebook Comments ...