Cestovni bicikli kao pionir biciklizma

Bicikl je jedno od najatraktivnijih prijevoznih sredstava. Vozeći bicikl ne možemo upasti u gužvu, za vožnju nam ne treba vozačka dozvola i možemo ga parkirati gotovo bilo gdje. Prvi modeli koji su se pojavili na cestama bili su cestovni bicikli, lagani i brzi, te su vrlo brzo postali jako popularni. 

Oni su prikladni za ravne, asfaltirane terene te su idealni ukoliko preferirate gradsku vožnju, odnosno ako vam bicikl služi isključivo kao prijevozno sredstvo koje će vas odvesti od točke A do točke B. Ukoliko ste ipak avanturist koji voli okušati sreću vozeći se po neravnim brdskim putevima, za vas je bolji izbor brdski bicikl. 

Dizajn cestovnog bicikla 

Cestovni bicikli dizajnirani su tako da budu laki, jednostavni te da osiguravaju laku i brzu vožnju uz minimalnu potrošnju energije. Upravljač u obliku roga razlikuje ga od drugih tipova bicikla, a omogućuje zahvat zahvaljujući kojem je tijelo biciklista paralelno s površinom zemlje, što mu daje dodatnu aerodinamičnost. 

Cestovni bicikl za vožnju po suhom vremenu
Cestovni bicikl namijenjen je za vožnju po suhom vremenu.

Okvir cestovnog bicikla napravljen je od aluminija te ima trokutasti oblik. Cilj takvog dizajna okvira je maksimalna krutost i ponovno, aerodinamičnost vozača. Kotači su uski kako bi omogućili brzu vožnju po ravnoj površini. Generalno, sve značajke cestovnih bicikla dizajnirane su s ciljem da se poveća aerodinamičnost vozača i što je više moguće smanji utrošak energije.

Zašto odabrati ovakvu vrstu bicikla

GCN-ov vodič za kupnju vašeg prvog cestovnog bicikla

Cestovni bicikli idealni su za one koji putuju cestama i na istim prelaze mnogo kilometara. Kotači su im lagani i brzi, a gume su vrlo uske. Imaju relativno veliki okvir i upravljač u obliku roga.

Čitaj dalje na https://www.prelistaj.com/cestovni-bicikli-kao-pionir-biciklizma/.

Loading Facebook Comments ...