Carnet domena ima brojne prednosti

Kao što je ranije navedeno, .HR ekstenzija je zapravo Carnet domena, odnosno hrvatska nacionalna domena. Većina zemalja tako ima svoju nacionalnu domenu koja je lako prepoznatljiva upravo po toj kratici. Primjerice, ekstenzija .SI predstavlja slovensku, .RS predstavlja srpsku nacionalnu domenu itd. Za sve one koji se žele prije svega predstaviti domaćem tržištu, ovakva vrsta je najbolja.

Razlog zašto se naziva Carnet domena je u tome što se organizacija koja je zadužena za njezino upravljanje upravo Carnet, odnosno Akademska i istraživačka mreža. To je organizacija koja se bavi raznim informatičkim uslugama te je dobila pravo upravljanja hrvatskom nacionalnom domenom.

Nakon registracije carnet domene toga još samo morate pronaći najbolji hosting u Hrvatskoj i spremni ste.

Glavne prednosti Carnet domene

Registracija Carnet domene ima brojne prednosti. Ona glavna je da ćete se bolje i lakše rangirati na tražilicima što bi vam trebao biti prioritet jer ćete na taj način doći do najviše posjetitelja. Naime, statistike pokazuju da većina posjetitelja uglavnom otvara web stranice koje se nalaze na prvoj ili drugoj stranici tražilice. Imate li web stranice koje imaju .HR ekstenziju, puno lakše ćete se probiti na rang ljestvici za domaće pojmove od neke druge web stranice koja ima primjerice .COM ekstenziju.

Osim toga, registracija Carnet domene se vrlo jednostavno može obaviti putem raznih registara u Hrvatskoj, odnosno tvrtki koje nude usluge registracije. Nakon toga još samo morate pronaći najbolji hosting u Hrvatskoj i spremni ste.

Dvije vrste hrvatskih nacionalnih domena

Hrvatske nacionalne domene dostupne su kao:

  • Naplatne
  • Besplatne

Besplatne Carnet domene mnogima nisu najbolja opcija zato što nude određena ograničenja koja se mnogima neće svidjeti. Primjerice, dostupna je samo jedna po korisniku. A osim toga, odabir naziva domene nije potpuno proizvoljan, već je potrebno pratiti određene smjernice. Zbog toga će mnogi odustati od ove vrste i radije se odlučiti za naplatnu varijantu.

Loading Facebook Comments ...