Bogata ponuda optika u Ljubljani

Asortiman optika u Ljubljani

Kada je u pitanju optika Ljubljana se može pohvaliti velikim brojem, kao i velikim brojem optičkih i oftalmoloških centara i drugih vrsta obrta koji se bave korekcijom vida. Brojne tako surađuju sa specijalističkim oftalmološkim ordinacijama u kojima je moguće obaviti potpuni medicinski pregled i izabrati korekcijsko pomagalo po želji poput okvira za naočale, naočala, leća, progresivnih leća, kontaktnih leća  i slično. 

Osim korektivnih pomagala, optike u Ljubljani nude i širok asortiman sunčanih naočala poznatih proizvođača. 

Online oftalmološki pristup svakom klijentu

S obzirom da su optike u Ljubljani vrlo tražene i mnogi su zainteresirani za njihove proizvode i usluge zbog njihove kvalitete proizvoda i odlične komunikacije s kupcima, mnoge od njih su odlučile otvoriti i svoju online trgovinu optike. Naime, u online trgovini se nudi mogućnost:

  • naručivanja svih proizvoda
  • informiranja o novostima u asortimanu
  • informiranja o sezonskim popustima
  • direktne komunikacije s trgovcem u slučaju dodatnih pitanja
  • dostave na kućnu adresu
Klasično kupovanje naočala
Iako danas postoje programi koji omogućuju virtualno isprobavanje naočala, mnogi ipak više vole klasično kupovanje naočala.

Varijacije korekcijskih naočala

Kada govorimo o korekcijskim naočalama važno je znati kako razlikujemo dva temeljna tipa: 

  • dioptrijske leće za korekciju kratkovidnosti i dalekovidnosti
  • multifokalne leće koje služe za istovremenu korekciju kratkovidnosti i dalekovidnosti

Najnovija vrsta na tržištu su progresivne naočale koje funkcioniraju kao bifokalne, odnosno trifokalne leće, ali imaju nježniji prijelaz između različitih žarišta (daljina-srednja udaljenost-blizina) bez vidljivih crta. Iako je prijelaz između različitih žarišta kod progresivnih modela nježniji nego kod ostalih vrsta, zbog malene razlike između žarišta dolazi do efekta distorzije pa čak oko 10 % populacije ima problem s nošenjem progresivnih modela. Iako distorzija nakon određenog vremena prilagodbe na njih prestane, većina ljudi se ipak odlučuje za to da posjeduje dvoje naočale – jedne za čitanje (za blizinu) i jedne za daljinu.  

Loading Facebook Comments ...