Bicikli se lako prevoze automobilom

Dolaskom toplih dana, na cestama i biciklističkim stazama se može vidjeti sve više ljudi na biciklima. Vožnja bicikla odlična je za zdravlje i mnogi se upravo iz tog razloga odlučuju na vožnju. Neki toliko zavole bicikle da ih se ne žele odreći čak ni kada odlaze na na odmor, odnosno na neku udaljenu destinaciju. Bicikli se danas vrlo lako mogu prevoziti na automobilu, a sve što vam je za to potrebu su krovni nosači za bicikle.

Krovni nosači za bicikle lako se postavljaju

Da biste ih mogli postaviti na automobil, postoji jedan preduvjet, a to je da automobil mora imati krovne nosače. Ako ih ima, onda se krovni nosači za bicikle vrlo jednostavno na njih montiraju na za to predviđena mjesta. Oni posjeduju udubljenja u koja se postavljaju bicikli te se zatežu kako ne bi ispali prilikom vožnje.

Prednosti

Krovni nosači za bicikle imaju brojne prednosti u odnosu na ostale vrste nosača za bicikle. Glavna prednost je u tome što bicikli postavljeni na ovakvom tipu nosača ne smetaju u vožnji. Bicikli se prevoze na krovu automobila i nimalo ne zaklanjaju pogled, bilo kod normalne vožnje ili vožnje unatrag. Isto tako, bicikli su usmjereni u smjeru vožnje. To je izrazito bitno jer se na taj način smanjuje otpor zraka. Kada bi bicikli bili postavljeni u drugom smjeru, stvarao bi se veći otpor zraka i automobil bi trebao više snage, a ujedno bi i trošio više goriva. Mnogi proizvođači ovakvog tipa nosača garantiraju potpuno sigurnu vožnju do 150 km/h s biciklima na krovu. S obzirom da je u Hrvatskoj najveća dopuštena brzina na autocesti 130 km/h, to znači da ne morate uopće razmišljati o posebnom režimu vožnje kad prevozite bicikle na ovaj način.

Proizvođači

Danas na tržištu možete pronaći nekoliko različitih proizvođača dodataka za automobila, a između ostalog i krovnih nosača za bicikle. Jedna od tvrtki koja je već dugo sinonim za kvalitetu je Thule i mnogi se odlučuju upravo za njihove modele. Krasi ih iznimna jednostavnost upotrebe, zajedno s izvrsnim materijalima izrade. No, to ima i svoju cijenu pa su njihovi modeli nerijetko nešto skuplji od ostalih. No, žečite li model od kojeg tražite dugotrajnost, onda svakako pogledajte Thule asortiman proizvoda.

0
Loading Facebook Comments ...
Wordpress website enhanced by true google 404