Blagovaonica po vašoj mjeri

Kad želimo preurediti neki prostor, bilo da se radi o unutrašnjosti doma, prednjem ili stražnjem dvorištu ili čak radni prostor, ideje tražimo svugdje. Posebno kreativni individualci će ideju za preuređenje ili samo novi komad namještaja naći u svemu pa čak i na ulici. Nedostatak ideje je ono što može dovesti do očajavanja i frustracija.

Zna se dogoditi da gdje god da idemo tražimo inspiraciju. U restoranima, tuđim kućama i stanovima, u meksičkim sapunicama. Ako itko zna učiniti životni prostor zanimljivim to su postavljači scenografije u meksičkim sapunicama.

Ali, ono što dobro izgleda na televiziji ili u tuđoj kući ne mora nužno biti dobra ideja za vaš životni prostor. Prije nego idete raditi bilo kakve preinake, prvo valja izmjeriti predodređeni prostor.

U ovom tekstu donosimo važne savjete za preuređenje blagovaonice ili blagovaonskog prostora. Nevažno imate li blagovaonicu odvojenu od kuhinje ili je ona sastavni dio iste, odabirom pravog namještaja kao što su blagovaonski stolovi i stolice možete pretvoriti prostor za objedovanje u višefunkcionalni dio doma.

Blagovaonski stolovi

Stol na kojem ćete svakodnevno servirati obroke, na kojem će djeca pisati domaću zadaću dok čekaju večeru ili stol za kojim ćete igrati karte sa svojim društvom do kasno u noć. To bi bio blagovaonski stol i nema razloga zašto ne biste imali predivan komad pokućstva koji bi služio svim navedenim svrhama.

U slučaju da je vaša blagovaonica prostorno ograničena postoje blagovaonski stolovi koji imaju sklopivi međuprostor i po potrebi se mogu rastegnuti. To bi bilo idealno rješenje za kartanje s većim društvom. Na taj način, blagovaonski stol jednom proširen, može služiti i za odložiti pića i poslužiti grickalice. Jednostavno nema potrebe da nas namještaj ograničava u bilo kojem pogledu.

Malo boje, i blagovanica izgleda potpuno drukčija

U nekim stanovima ne postoji predodređen prostor za blagovaonicu. Najčešće u takvim slučajevima dio za objedovanje bude namješten između same kuhinje i dnevnog boravka. Ako je kuhinja otvorenog tipa, blagovaonica se može namjestiti tako da izgleda kao sastavni dio kuhinje a ne međuprostor koji ste vi prenamijenili.

Okrugli stolovi za blagovaonicu su najčešći izbor baš zbog praktičnosti i efikasnosti kad govorimo o stilu. U tu kategoriju također spadaj elipsasti blagovaonski stolovi, no isti se najviše preporučuju u slučaju većeg prostora predodređenog za blagovaonicu.

Nema prostora u blagovaonici? Poglejte 40 ideja, kako možete prostor optički i praktički povećati

Okrugli blagovaonski stolovi se mogu proširiti i kupnjom takvog stola praktički dobijete dva u jednom. Prošla su vremena kad su blagovaonski stolovi bili glomazni i teški. Današnji namještaj je većinom rađen od lakšeg materijala. Dostava i montaža su na taj način olakšane također. Isto vrijedi i za namještaj za blagovaonu.

Zbog korištenja jednostavnijih, da ne kažemo jeftinijih materijala, danas su česte promjene namještaja. Prvo zbog očitog razloga a to je što jednostavniji materijali nisu jednako dugoročni kao puno drvo ili metal što su se koristili većinom prije, a drugo je da održi ponudu i potražnju.

Popularan i kvalitetan namještaj – drveni kuhinjski stolovi i stolice

Jedan od najpoznatijih online dućana namještaja na ovim prostorima je furnitura.hr koja nudi široku ponudu svih vrsta namještaja. Osim što nude dostavu diljem cijele Hrvatske, koja je besplatna za iznose iznad 4999,00 kn, također su poznati po najpovoljnijim cijenama na tržištu. Blagovaonski stolovi, okrugli stolovi i još mnogo toga vezano za uređenje vašeg doma možete pronaći putem linka https://www.furnitura.hr/okrugli-blagovaonski-stolovi
ili https://www.furnitura.hr/blagovaonski-stolovi.

Blagovaonske stolice za kompletnu sliku blagovaonice

Bilo da se radi o preuređenju prostora ili samo želite unijeti promjene kako biste osvježili isti prostor, svakako bi bilo poželjno da se promjenom ne utječe na ugođaj. Ni udobnost. Kod preuređenja blagovaonice, svaki salon namještaja će vam nuditi set koji čine blagovaonski stolovi i blagovaonske stolice.

Kompletan set namještaja je uvijek praktičnije kupiti. Ne morate se brinuti hoće li se uklopiti stol sa stolicama. Tu zapravo nema puno filozofije ali nije ni upola zabavan proces nego kad vi birate svaku stavku posebno.

Isto vrijedi i kad su u pitanju blagovaonske stolice. U pravilu bi takve stolice trebale biti dugoročne, udobne i po mogućnosti efikasne. Za moderan izgled kuhinje i blagovaone možete koristiti svijetle boje koje će otvoriti svaki prostor.

No udobnost je najvažnija. Prije nego se odlučite za određene blagovaonske stolice prvo ih isprobajte. Zamislite koje situacije vas očekuju za blagovaonskim setom i svakako birajte onaj koji je udobniji. Udobne blagovaonske stolice će svako obiteljsko okupljanje učiniti još boljim. Obratite pozornost na položaj leđa kad sjedite. Važno je osjetiti potporu u donjem dijelu leđa, kako vas bol ne bi smetala dok uživate u objedu ili se družite sa svojim društvom

Druga stavka koja vam možda neće pasti na pamet na prvu su oslonci za ruke. Postoje blagovaonske stolice s naslonom i bez naslona. Dok su stolice s naslonom praktične iz očitih razloga, one bez naslona za ruke mogu pomoći pri uštedi prostora.

Uštedite na prostoru sa upotrebom blagovaonskih stolica bez naslona za ruke

Naslon za ruke će samo smetati vama i gostima ako je blagovaonica malena. Samo zamislite kako se uvlačite u stolicu i izvlačite po potrebi. Jasno vam je da u slučaju stolice s naslonom za ruke bi moglo biti dosta manevriranja, da ne spominjemo ometanja osobe koja sjedi pored vas. Kako biste to izbjegli u cijelosti, blagovaonske stolice bez naslona za ruke su idealan izbor.

Stolice za blagovaonicu

Želite li obične blagovaonske stolice ili tapecirane? To je sljedeći odgovor koji trebate uzeti u obzir. Tapecirane stolice će svakako pružiti još ugodniju atmosferu. Biti će teže za nositi a i materijal kojim su presvučene može igrati ulogu u efikasnosti namještaja. Ako su tapecirane blagovaonske stolice presvučene materijalu nalik baršun, koji se presijava kako prođete rukom preko istog, takav materijal bi se mogao potrošiti u kratkom roku. Jednako vrijedi za tkane presvlake.

Sve popularnije su različitim materialima tapecirane stolice

U slučaju da ipak želite mekane blagovaonske stolice, savjetujemo da birate kožne presvlake ili presvlake od imitacije kože. Činjenica je da i taj materijal može izgledati ofucano nakon prekomjerne upotrebe ali ga je lakše za održavati.

Super ideje za dekoracije vaše blagovaonice

Visit Site

Bilo da se radi o kožnim presvlakama ili imitacije kože, vaše tapecirane stolice možete jednostavno namazati masnijom kremom i pustiti ih tako preko noći. Ujutro će namještaj biti mekan i sjajan.

Okupite obitelj na večeri u dekoriranoj blagovaonici

Postoje također i navlake koje možete redovito mijenjati na svojim blagovaonskim stolicama kako biste uvijek održavali osjećaj novog namještaja.

Posljednje što trebate odlučiti je koji broj stolica je potreban kako bi vaša blagovaona izgledala cijelo. Za najveći izbor kad su u pitanju blagovaonske stolice preporučamo da slijedite link https://www.furnitura.hr/blagovaonske-stolice.

Loading Facebook Comments ...