Mnogi zaposlenici uče poslovni engleski

Engleski jezik oduvijek se smatrao svjetskim jezikom, odnosno jezikom kojim govori jako veliki broj ljudi i uz koji se možete sporazumijeti u mnogo zemalja. Engleski jezik je tako postao i jedan od glavnih jezika kada je u pitanju poslovanje. Za korištenje u poslovne svrhe, koristi se takozvani poslovni engleski. Riječ je o klasičnom engleskom jeziku, ali je naglasak na posebnim poslovnih terminima, frazama i rečenicama te se sve više zaposlenika u raznim tvrtkama odlučuje na učenje poslovnog engleskog.

Odlike poslovnog engleskog

Poslovni engleski nije ništa drugo nego engleski jezik, ali namijenjen za poslovnu komunikaciju. Danas postoji jako mnogo tečajeva na kojima se uči isključivo poslovni engleski i polaznici će nakon završenog tečaja moći samostalno koristiti engleski jezik u raznoj poslovnoj komunikaciji. Nije samo riječ o verbalnoj komunikaciji, već i o komunikaciji putem emaila, telefona i slično. Tečajeve poslovnog jezika najčešće upisuju djelatnici tvrtki, posebice razni menađeri, direktori i slično. Ovisno gdje rade, nekima od njih će poslovna komunikacija biti dio svakodnevnih radnji. Zato je izrazito bitno da dobro barataju poslovnim engleskim jer to ponekad može biti presudno pri sklapanju novih poslova i slično.

Individualni i grupni tečajevi

Poslovni engleski može se učiti u sklopu individualnih ili grupnih tečajeva. Individualni tečajevi česti su u raznim većim tvrtkama i sastoje se od dolaska profesora i individualnog rada s polaznikom. Grupni tečajevi sastoje se od učenja u grupi s više polaznika. Iako je riječ o grupnim tečajevima, prilikom učenja poslovnog engleskog, uglavnom je riječ o manjim grupama kako bi se bolje savladalo gradivo. Ovakvi tečajevi uglavnom se sastoje od mnogo praktičnih primjera, pri kojima se simuliraju razne poslovne situacije u kojima bi se polaznici mogli naći. Upravo na taj način će se poslovni engleski najbolje savladati.

Razine tečajeva

Prilikom upisa nekog od tečaja poslovnog engleskog, prvi korak je smjestiti polaznika u odgovarajuću grupu, ovisno o razini njegova znanja. Zbog toga će polaznici najčešće prvo morati proći određeni test koji će poslužiti da bi se provjerilo njihovo znanje. I za početak je potrebna neka minimalna osnovna razina znanja engleskog. Ako se utvrdi da polaznik nema zadovoljavajuću razinu znanja engleskog jezika, neće moći upisati na takav tečaj.

0
Loading Facebook Comments ...
Wordpress website enhanced by true google 404