Zašto odabrati prirodnu kozmetiku u borbi s borama

Svaka suvremena žena je isprobala bar jednu kremu koja joj je garantirala mladalački izgled i peglanje bora. Međutim, ne djeluju sve kreme isto niti su sve prirodne i učinkovite. Najbolje kreme protiv bora je pitanje koje se najčešće postavlja Google-u. Zbog brojnih neuspješnih pokušaja brisanja bora s lica uz pomoć krema mnoge žene spas pronalaze u botox injekcijama. Je li to jedino što preostaje?

Prirodom do lijepog izgleda zrele kože

Kako starimo koža se sporije obnavlja i gubi svoju vlagu što utječe na pojavu bora. Tkivo se opušta i zbog toga naša koža ne izgleda vitalno kao prije. Zbog smanjenog lučenja sebuma i vlage, koža je slabije zaštićena i osjetljivija na vanjske utjecaje. Iako je starenje neizbježan proces, postoji način da ga usporimo i produljimo mladost. Za zdravu kožu je potrebno voditi računa i izvana i iznutra. Iznutra se treba njegovati pravilnom, zdravom i redovitom prehranom, dok se spolja trebaju nanositi kreme protiv bora. Mnoge pripadnice ljepšeg spola izbjegavaju kreme koje su deklarirane kao anti-age i okreću se prirodnoj kozmetici koja posljednjih godina zauzima sve više medijskog prostora. Anti-age preparati najčešće stvaraju ovisnost, pa se dešava da koža uspori ili potpuno izgubi svoje prirodne funkcije. Prirodna kozmetika stimulira i jača prirodnu aktivnost kože. Pomaže joj održati sposobnost regeneracije i tako aktivna koža ostaje vitalna i u poznim godinama.

Kako znati jesu li kreme protiv bora uistinu prirodne?

S obzirom na to da proizvođači u posljednje vrijeme za sve više proizvoda tvrde da su prirodni, mnoge žene su uzele stvar u svoje ruke. Sve koje žele prirodnim putem njegovati kožu, a nisu sigurne u podrijetlo sastojaka proizvod koji im se nudi, na internetu mogu pronaći brojne recepte za pravljenje krema, seruma i domaćih maski koji će ima vratiti ili produljiti mladost. Neki od tih recepata su vrlo jednostavni, a pri tom su iznimno korisni jer pružaju koži sve što joj je potrebno. Na popisu biljaka koje pozitivno utječu na peglanje bora našle su se aloja, korijen čička, gotu kola, divlji jam, cimet, kurkuma, sladić i mnoge druge biljke. Od prirodnih ulja su najpopularnije bademovo, maslinovo i ulje divlje ruže. U domaćim pripravcima med je čest sastojak, pa se potrudite pronaći pravog pčelara i od njega kupite med. Nije svaki med isti i nisu sve tegle na policama trgovina s prirodnim medom.

Najjednostavniji recept za kremu protiv bora

  • 1 velika žlica bademovog ili maslinovog ulja
  • 1 žumance
  • 1 čajna žlica meda
  • 2 čajne žlice apotekarskog vazelina

Vazelin je potrebno nekoliko minuta otapati na pari i nakon toga se dodaju ostali sastojci. Izmiješajte dok smjesa ne postane homogena i naspite u neku kutiju, npr. od stare kreme. Prirodnim kremama je potrebno više vremena da se upiju u kožu, pa se preporučuje njihovo nanošenje 2 sata pred spavanje. Ne pravite odmah duplu mjeru jer se prirodne kreme brže pokvare.

0
Loading Facebook Comments ...
Wordpress website enhanced by true google 404