Štednja je bitna čak i kod žarulja

Suvremeno doba u koje živimo odlikuje mnogim prednostima u odnosu na neko prijašnje vrijeme, ali svaka prednost ima svoj trošak. Tako na primjer mnoge mogućnosti koje imamo, a koje su prije bile u domenu znanstvene fantastike koštaju, ne samo nas već i čitavu planetu.

Proizvodnja energije je značajno otežana, budući da su se potrošni resursi značajno smanjili, priroda je sve zagađenija, te da bismo ju očuvali moramo se okrenuti zelenim rješenjima. Štedne žarulje su upravo takvo rješenje, kada je u pitanju štednja električne energije kod kuće.

Bitan je početak

Da bismo započeli s čuvanjem i popravkom naše planete potrebno je samo da shvatimo da ona ostaje i budućim generacijama, te da ju nikako ne smijemo uništiti niti dovesti do točke s koje nema povratka. Iako je ta točka jako daleko, ona se ipak u nekoj izmaglici vidi pa se može reći i da je ipak na vidiku.

Štedjeti se može na beskonačno mnogo načina. Počnite ići na posao biciklom, ako niste previše udaljeni. Izbjegavajte korištenje automobila kada vam to nije potreba, nemojte se rasipati nikakvim resursima, za sve je potrebno mnogo novca, koji je važan za vas.

Štednja kod žarulja

Štedne žarulje su možda i najbolji prvi korak kojim možemo otpočeti putovanje od standardnih domova koji imaju astronomsku potrošnju do svijeta na kojem ćemo racionalno koristiti sve ono što nam je majka priroda dala. Da bi se obične žarulje zamijenile štednima nije potrebno biti nikakav naučnik, nikakav filozof, niti matematičar. Potrebno je jednostavno razmišljati unaprijed.

Iako su štedne žarulje nešto skuplje od onih običnih, dugoročno gledano one vam ne uzimaju ništa iz džepa, već vam daju u džep! Ovakve žarulje se mogu kupiti u svim bolje opremljenim supermarketima i kao takve su veoma pristupačne. Još bolji način za kupovinu štednih žarulja je preko interneta, informirajte se kod vašeg lokalnog internet prodavca!

Dobra odluka

Ako ipak niste toliko ostrašćeni što se štednje tiče i ne želite da smanjite vaš ugođaj za rad dobra planete i vašeg džepa, molimo vas da još jednom dobro razmislite. Ne samo da preuzimate krivicu za zagađenja, povećanja dugovanja i slično, već i rušite svoje dobro i dobro vaših najbližih.

Na kraju krajeva, počnite sa štednim žaruljama, ne gubite apsolutno ništa, količina svjetlosti po utrošenom wattu se povećava i nekoliko puta, a vaš novac ostaje kod vas. Učinite to zbog sebe, vaše planete, ali i svih onih koje volite.

Kad smo več kot štednje elektrike, zašto ne biste prečitali i kakvi su električki roštilji?

0
Loading Facebook Comments ...
Wordpress website enhanced by true google 404