Roštilj za svačiju kuću

U susret nam dolaze nešto topliji dani, ali je definitivno još rano da se ode na roštilj uz obližnju rijeku ili na obližnje brdo. Ipak, ovo ne znači da se potpuno trebamo odvojiti od roštilja tijekom hladnijih zimskih dana. Električni roštilj je roštilj koji vam upravo omogućava da i hladnije dane provedete uz ukusan miris roštilja.

Vrste i snaga roštilja

Električni roštilj ima svoje mnoge prednosti u odnosu na plinske i roštilje na ugalj, no o tome ćemo nešto kasnije. Za početak moramo naglasiti da postoje dvije vrste električnih roštilja – veliki roštilji za upotrebu u roštiljnicama i manji, kućni roštilji. Budući da je naša današnja tema roštilj za svačiju kuću skoncentrirajmo se na ove druge, manje, kućne roštilje.

Sada ćemo prijeći na onaj malo interesantniji dio, a to je snaga tih kućnih roštilja. Iako izgledaju maleno i bezopasno, ovi roštilji su zapravo prave zvijerke. Električni roštilj namijenjen za kućnu upotrebu može imati i plamenike od nekoliko hiljada watti snage! U glavnom su manjih površina i izrađeni su od nehrđajućeg čelika, pa kao takvi mogu da vas služe dugi niz godina.

Nije meso sve što se može peći

Ako niste preveliki ljubitelj mesa onda ste sigurno negdje probali ribu ili povrće s roštilja koje ima odličan ukus. Zašto to ne biste s vremena na vrijeme i napravili kod vas? Iznenadite i sebe i porodicu te umjesto nedjeljnog ručka, napravite mirišljavi roštilj. Električni roštilj vam pruže sve te mogućnosti i čak kada vrijeme nije najsjajnije.Na internetu možete pronaći mnogo dobrih recepata za pripremu ribe i povrća na roštilju. Ovakvi roštilji obični dolaze s dva dijela – s rešetkama i bez rešetki, pa su idealni za istovremeno pečenje više različitih stvari od jednom.

Kupovina i ostale karakteristike

Da biste donijeli konačan sud o kupovini roštilja prikažimo još neke karakteristike koje imaju ovakvi roštilji. Prije svega kada koristite električni roštilj ne stvarate neugodan dim i miris koji ostaje iza plinskih i roštilja na ugalj, pa ga možete koristiti bilo gdje, čak i unutar vaše kuće! Bolji električni roštilji obično ne koriste direktnu temperaturu i neposredno pečenje već infracrveni sustav pečenja, što znači da će se hrana ravnomjerno peći.

Temperature na električnim roštiljima su jednostavne za podešavanje pa je opasnost od izbijanja požara smanjena na minimum. Kada smo već kod sigurnosti, zapamtite i da očuvate sigurnost vašeg tijela i da ne pretjerujete s roštiljem, zdravlje je na prvom mjestu!

0
Loading Facebook Comments ...
Wordpress website enhanced by true google 404