Izuzetno jednostavno provjeravanje domene

Ako ste u svijetu interneta sigurno ste tu i tamo pokušali napraviti neku web stranicu. Pored standardnog web hostinga bila vam je potrebna i prikladna domena, pa ste ju izabrali. Izrada web stranice primicala se kraju, a vi onda odlučili i da zakupite izabranu domenu, ali ste naišli na problem…

Domena koju ste izabrali je zauzeta, što sada raditi? Ne preostaje vam ništa drugo nego da izaberete novu, a prije nego što se zaletite i odlučite da će vaš sajt biti baš na toj adresi, provjera domene (www.plus.hr/domene) se čini kao logičan korak. Provjerom dostupnosti domene saznajete da li je domena dostupna za kupnju ili ju je već neko zakupio.

Različite stvari za provjeru

Iako se pod provjerom domene smatra gore spomenuta provjera dostupnosti, ponekada su prisutne i one druge provjere, kao što su Google Adsense ili Google Search ban. Ako vam neka od ovih stvari ne odgovara, provjera domene je obavezna prije kupnje.

Čak iako ta domena trenutno nema vlasnika, to ne znači da ga prije nije imala i da on nije radio nešto loše s njom, te da je sada baniran iz zajednica koje su ključne za rangiranje, ali i zaradu na internetu. Do duše, postoje informacije da se ovakvi banovi mogu smaknuti kontaktiranjem različitih podrška, no ipak je mnogo bolje ići na „novu“ i „čistu“ domenu.

Vrijeme poslije odabira

U redu, pronašli ste adekvatnu domenu, provjera domene je urađena, što je sljedeći korak? Da ne biste došli u situaciju s početka teksta vrlo je bitno da domenu što prije zakupite. Domene se u glavnom zakupljuju na godišnjem nivou i cijene nisu uopće prevelike.

TLD u prijevodu znači najbolje domene na internetu, a njihove cijene variraju od različitih provajdera. Iako variraju cijene u glavnom nisu previše velike, pa ako radite na nekom ozbiljnijem projektu nije na odmet zakupiti domenu što prije, pa čak i na nekoliko godine, što da ne.

Realizacija i završavanje projekta

Vrlo je bitno da svakom projektu pristupate maksimalno ozbiljno. Provjera domene je samo jedan u nizu koraka bitnih za dobru realizaciju zamišljenog projekta, no ako se poslije toga ostatak koraka ne izvrši kako treba sve to pada u vodu.

Nije bitno da li je vaš projekt vezan za internet ili ne. Vrlo je bitno da ne odustajete da radite na njemu i da se trudite, te da dajete maksimalnu volju i znanje koje imate. Samo tako možete uspjeti!

0
Loading Facebook Comments ...
Wordpress website enhanced by true google 404