Bitan faktor za uređenje auta

Da li ste ikada obraćali posebnu pažnju na tepihe koje se nalaze u automobilu? Vjerojatno niste, ali da li ste znali da je pravilan odabir tih tepiha jako bitan za unutrašnji izgled auta, bilo da vozite najnovije auto, ili nekoliko decenija staro, sve zbog namjene automobila imamo i različite tepihe.

Tepisi za različite dijelove auta

Pojam auto tepisi se može odnositi na različite tepihe unutar automobila. Tako, na primjer, imamo tepihe za samu unutrašnjost automobila, ali i tepihe za prtljažnik. Osim ove podjele, koja je i očigledna, tepisi mogu biti izrađeni od različitih vrsta materijala, pa tako imamo gumene i tekstilne tepihe. U nastavku ćemo pričati o karakteristikama i prednostima različitih materijala.

Karakteristike i namjena gumenih tepiha

Auto tepisi za prtljažnik su u glavnom i napravljeni od gume zbog nekoliko bitnih faktora. Kao najbitniji prepoznajemo trenje koje je povećano ubacivanjem gume, pa je tako manja šansa da teret u vašem prtljažniku sklizne.

Ako se odlučite ubaciti i gumene tepihe u putnički dio vašeg automobila razmotrite sljedeće. Naime, auto tepisi napravljeni od gume su prvenstveno namijenjeni za one čija se unutrašnjost automobila često i lako prlja. Bilo da radite na takvom radnom mjestu, često prevozite takav teret gumeni tepisi su idealni za vas.

Ipak, ubacivanjem gumenih tepiha u automobil gubite na samom izgledu, jer gumeni tepisi jednostavno ne mogu biti lijepi kao i tekstilni. Osim toga tijekom hladnijih zimskih dana treba im nešto više vremena da se ugriju, kako se guma teže grije i teže zadržava toplotu od tekstila.

Karakteristike i namjena tekstilnih tepiha

Tekstilni auto tepisi su na neki način otmjeniji i dosta specifičniji od gumenih tepiha. Naime, suprotno od gumenih tepiha, veoma lako se prljaju, pa ako živite na selu ili često putujete tamo možda i nisu dobar izbor za vaš automobil.

Ipak, tekstilni tepisi imaju i dosta prednosti, kao što su doista ljepši izgled unutrašnjosti automobila, iako se to na prvi pogled i ne da primijetiti. Kao što gumeni tepisi nisu pogodni za hladnije vrijeme, tako i tekstilni upravo jesu jer dosta bolje zadržavaju temperaturu i lakše se griju.

Nebitno koje tepihe odaberete, uzimajući u obzir vaš budžet i potrebe, sigurno će novi auto tepisi osvježiti unutrašnjost vašeg automobila. Svi tepisi se prave po mjeri i tipski su tako da za svako vozilo postoje točno određene mjere, pa vi o tome ne trebate razmišljati. Vaše je samo da odlučite i kupite prave tepihe.

0
Loading Facebook Comments ...
Wordpress website enhanced by true google 404